Thea og Yosef konkurrerte på rideskolehehestene Erro (Thea) og Sturla (Yosef). De har begge to ridd i rideskolen på Hitra Hestesenter siden høsten 2017. 

Hitra Hestesenter lar unge ryttere få prøve seg

Thea og Yosef debuterte på sitt første ridestevne

Publisert: 11. juni 2019 16:41.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I helgen var Yosef Abou Hassan (11) og Thea Amalie Skarpnes Fossen på ridestevne på Fannrem. De konkurrerte i gangartsridning på islandshest for første gang begge to.
- Begge red veldig bra og fikk fine resultater, forteller en stolt rideinstruktør ved hestesenteret, Sara Svensdóttir.

Annonser

Konkurrerte for første gang på stevne

De to hesteinteresserte ungdommene konkurrerte i gangartsridning på islandshest for første gang.

– Til vanlig rir de ukentlig i rideskolen på Hitra Hestesenter og de har brukt hele vårterminen på å trene frem til dette stevnet, forteller Sara Svensdóttir.

Begge de to rytterne er fornøyd med egne resultater og stevnet virker til å gi mersmak for disse ambisiøse ungdommene. Stevnet var av typen «gædingakeppni» og går ut på at de skal vise frem de forskjellige gangartene til islandshestene sine på best mulig måte.

I ene klassen som heter barneflokk viser de tre eller fire gangarter; skritt, tølt og/eller trav og galopp. I tillegg får de karakter for hvor fint de rir. De rir også i en egen tølt-klasse der de viser frem en av islandshestens spesielle gangarter, nemlig tølt. Det er tre dommere som gir sine poeng til rytterne. I barneflokken går skalaen fra 5-10 og i tølt går skalaen fra 0-10.

Gode prestasjoner

Siden de rir på ulike hester legges det ikke så stor vekt på hvilken plassering de får, men hvor bra de klarer å ri den hesten de har. Noe begge to gjorde. Thea kom på en 3. plass i tølten og en 4.plass i barneflokken.  Yosef kom på 6. plass i tølt og 7. plass i barneflokk.

– Dette er sterke prestasjoner til å være deres første stevne, forteller Sara. Nå har de lagt grunnlaget, og målet videre er at de skal øke poengsummen de fikk i helga.  Da får de en kvittering på at de er blitt stadig flinkere, sier Sara.

– Jeg som ridelærer er veldig stolt av dem begge to, og det er morsomt å se hvor flinke de er sammenlignet med de som har egen hest og rir flere dager i uken. Det er flott å kunne gi de denne muligheten for å vise seg frem og satse på sporten. Jeg håper at vi i høst kan starte en konkurransegruppe for de elevene som vil konkurrere mer, slik at de kan få enda bedre forutsetninger for å lykkes i sporten, sier en stolt rideskoletrener Sara.

Sara poengterer at hestestevner er en veldig flott måte å utvikle seg på.  Her lærer barna seg at de ikke skal sammenligne seg med andre, men istedenfor se på hva de har gjort bra i sin egen prestasjon. De har også et dyr de skal ta hensyn til og det ligger mye ansvar i dette, forklarer Sara Svensdóttir på Hitra Hestesenter.

Annonser

Les også