En stolt og overrasket prisvinner kunne motta Kulturprisen fra ordfører Ole Haugen.

Therese fikk en velfortjent kulturpris

Publisert: 23. mars 2019 21:10. Sist oppdatert: 25. mars 2019 8:48

Del på sosiale medier:

 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Print Friendly, PDF & Email

Et av Hitterkveldes høydepunkt er utdeling av Kulturprisen. Det har gjennom årene vært mange gode prismottakere og når ordfører Ole Haugen nå nærmer seg slutten av årets Hitterkveld kom det en rørt og overrasket prisvinner på scenen. En kjent og kjær artist gjennom mange år fikk årets pris - Therese Ulvan fra Sandstad fikk kommunens 31. kulturpris gjennom tidende.

Annonser

Ordføreren kunne ramse opp en rekke grunner for at Therese skulle få årets pris, og juryens begrunnelse for at Therese skulle motta prisen ble godt mottatt fra publikum i salen.

Om årets prisvinner heter det:

«Årets kulturpris går til en person som har utmerket seg både som en dyktig musiker, artist, komponist og formidler. Denne personen er født og oppvokst på Hitra og vender stadig tilbake hit selv om vedkommende har flyttet herfra og inn til «byen» vår, Trondheim.

Skal vi beskrive denne personen, må det være som en sprudlende og glad person, alltid positiv og villig til å bidra både som menneske og artist.

Artisten har av utdanning en bachelorgrad i jazz fra Leeds College of Music, og har også studert ved Paul McCartneys skole «LIPA» i Liverpool, og ved Musician Institute i Los Angeles.

Årets kulturprisvinner har en omfattende turnevirksomhet bak seg, vi nevner her bl.a.:

 • Turnert i Russland, Spania, Italia, Filippinene, Monaco, USA og Norge
 • Opptreden på Beat for Beat i NRK
 • Turnerte i Norge og Russland med det norsk-russiske bandet Tribute Collective
 • Hatt juleshow sammen med blant annet Tore Johansen
 • Gitt seminarer i vokalteknikk, improvisasjon og måloppnåelse i Norge, Russland, England, USA og Mexico
 • Turnert rundt om i kirkene sammen med «Snåsamannen» Joralf Gjerstad
 • Er MOT ambassadør og jobber for Hjertefred og Livsglede for eldre

Selv har hun gitt ut 3 soloalbum, «Already There», «Hemmelig begeistra» og «Love true». I tillegg har hun deltatt på flere andres utgivelser. Hun har på platene sine samarbeidet med noen av de beste musikerne i verden, men liker også å sette pris på det som er lokalt. På plata «Hemmelig begeistra» samarbeidet hun med lokale kunstnere.

Foto: Anne Lise Haugen.

Prisvinneren forteller at hun kreativt sett, blir veldig lett påvirket av ting rundt seg. Enten det er folk hun henger med, bøker hun leser eller filmer hun ser. Som vokalist ble hun kåret til «Best Femal Singer-Songwriter» av organisasjonen Los Angeles Women in Music.

Uttrykkene hennes som sanger og låtskriver spenner fra rørende inderlighet til kraftfull og energisk råskap.

Det er vel ingen hemmelighet lengre at kulturprisen for 2018 går til:

«Therese Ulvan for sin karriere innen musikk; både lokalt, nasjonalt og internasjonalt».

– Takk til alle frivillige som har hjulpet alle fram

Therese Ulvan kom stolt opp på podiet og mottok prisen. Ordfører Haugen bemerket at i siluetten virket det som det skulle bli flere og da var det kanskje på tide å flytte hjem til Hitra igjen.

Therese ville takk alle som bidro til kulturaktiviteter og var gode støttespillere slik at det var mulig å holde på.

– Takk til alle vaffelkakesteikere, alle som kjører unger på håndball- og fotballtrening og som hjelper til når det er arrangement. Takk til alle de som hjelper andre frem, og takk til alle som har hjulpet meg fram slik at jeg kan motta denne prisen i dag, avsluttet Therese Ulvan.

 

 

Annonser

Les også