Daglig leder Eldbjørg Broholm (tv) og styreleder Edel Ø. Myhren inviterer til feiring av Frivilligsentralens ti-årsjubileum hele denne uka.

Innholdsrik uke når Hitra frivilligsentral fyller år

Ti år i Frivillighetens tjeneste feires hele uka til ende

Publisert: 9. september 2019 16:58.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

En livskraftig ti-åring feirer jubileum hele denne uka med både kaker og kaffe, men også med øyleker og ungdomsdisko. Eldbjørg Broholm kan feire ti år som motor i Frivilligsentralen og Edel Myhren gleder seg over nye lokaler og utvida muligheter for frivilligheten på Hitra.
- Frivillighet har lang tradisjon på Hitra og her har Eldbjørg vært drivkraften for å forme Frivilligsentralen til det den har blitt i dag, og denne jubileumsuka skal vi feire i fellesskap og vise fram den flotte møteplassen vi er blitt, sier en stolt styreleder i Hitra Frivilligsentral, Edel Myhren.

Annonser

– Det er de frivillige som har skapt innhold

Den daglige lederen, Eldbjørg, finner vi på kjøkkenkroken, ivrig opptatt med å fylle kaffekanner og sørge for kaker på bordet. 9. september for ti år siden åpnet Frivilligsentralen sine dører for første gang, en nyskapning som i løpet av disse årene har blitt et nav for mange frivillige organisasjoner og en møteplass på tvers av alder og tilhørighet.

I dag feirer de både ti-års jubileum og at de har kommet inn i «nye» og langt større lokaler.

I løpet av mandag var det godt over hundre personer som stakk innom jubilanten for å feire ti-årsdagen.

Dette gir muligheter i følge Broholm og Myhren som har fullt kjør med besøkende innom de nye lokalene, rett imot den nye sentrumsparken som har blitt en populær samlingsplass.

Stort sett hele denne tiden har Eldbjørg styrt skuta, etter at hun som den eneste betalte «ildsjelen» ble ansatt i 2010 og siden har fungert som aktivitetsleder, organisator og gjennomfører på mange av de aktivitetene som samles her.

Vi kommer ikke utenom å prate om Ann-Bjørg Strøm som var styreleder siden starten og helt fram til hun døde i fjor. Som primus motor på Nærmiljøsenteret vegg i vegg med dagens lokaler samarbeidet Ann-Bjørg og Eldbjørg om å skape noe nytt, og utvikle det frivillige arbeidet på Hitra.

Sammen med mange andre ildsjeler som har engasjert seg opp gjennom årene har dette blitt en samlingsplass, der du både kan få hjelp, men også hvor du kan få gi hjelp.

– Det er utrolig mange som bidrar, og det er jo egentlig alle de andre frivillige som drar lasset. Jeg bare koordinerer og bistår underveis, sier Eldbjørg svært så beskjedent. I fjor var det over 60 frivillige som gjorde en innsats for andre gjennom ulike aktiviteter og det er jo egentlig de som skal hedres på en slik dag, sier dama som mer enn mange kan sies å være engasjert i mangt å mye. Vi skal komme tilbake til det litt seinere. Men denne uka skal det markeres at de er klare for ti nye år.

Eldbjørg Broholm har vært daglig leder i Hitra Frivilligsentral siden 2010 og har heist flagget utenfor de nye lokalene de også markerer åpningen av denne uka. – Eldbjørg er selve motoren i Frivilligsentralen gjennom disse årene, sier styreleder Edel Myhren.

Mange aktiviteter

Etter ei hektisk helg med å få på plass møbler og gjøre klart for å ta imot gjester til jubileumsuka er det lagt opp til ei innholdsrik uke. I dag på mandag har det vært åpent hus der nysgjerrige hitterværinger har kommet innom for å ta de nye lokalene nærmere i øyesyn. I tillegg smakte både kake og kaffe de mange gjestene. Med lokale vendt ut mot sentrumsparken er det allerede merkbar større pågang og litt «lettere» at folk stikker innom. Her er det både møterom for lag og foreninger, en liten kjøkkenkrok og sitteplasser for både unge og eldre. Og de ivrige strikkedamene som møtes hver tirsdag har fått seg en lys og trivelig sofakrok der de framover møtes for å strikke og ha det sosialt. Slik blir det i morra også, da er det åpen strikkekaffe, og det er bare å ta turen innom for den som ikke har vært med før også, forteller Eldbjørg.

– Onsdag håper vi på fint vær, for da blir det uteliv i Sentrumsparken, der vi arrangerer Øyleker sammen med Livsglede for Eldre. Da har vi mange aktiviteter og konkurranselysten kommer nok fram i mange, smiler Eldbjørg som gleder seg stort til denne dagen. Ellers har vi et variert program der vi i tillegg til åpent hus her har konsert på Helsetunet med Dagfinn Gården på torsdag og fredag prøver vi å dra igang en ungdomsdisko som vi håper denne aldersgruppen vil bli med på, forteller Eldbjørg som ønsker alle hjertelig velkommen innom i de nye lokalene Frivilligsentralen har tatt i bruk.

 

Etter ti år i samboerskap med Hitra misjons- og nærmiljøsenter var tiden kommet for å ta det et steg videre. Slik betyr ti-årsjubileet også en ny tidsæra for Frivilligsentralen, der dette har gitt en fin vitamininnsprøyting for alle de frivillige. Ja for vi skjønner det er et mangfold av aktiviteter som organiseres gjennom det arbeidet som er gjort, men også nye arbeidsområder som naturlig faller inn i det frivillige arbeidet.

Edel Myhren (th) tror Frivilligsentralen vil ha en viktig rolle på Hitra også i årene som kommer og kan ikke få rost Eldbjørg Broholms innsats som daglig leder nok gjennom disse årene. – Uten alle de frivillige hadde dette ikke blitt slik vi har fått det til i dag parerer en svært engasjert Broholm som har dette nærmest som en livsstil.

Vi skal komme tilbake til det i løpet av uka, men i dag har det vært tid for feiring med kakespising og flaggheising. Edel Myhren som nå er styreleder og mangeårig aktiv i Frivilligsentralen, ser at den vil være en viktig brikke i kommunen også i åra framover.

– Flere og flere vil gjøre ting i fellesskap og det å engasjere seg og bety noe for andre og få lov å bidra der det trengs betyr for mange veldig mye, mener Edel. Så hvis vi kan fylle noe av den rollen vil vi fortsatt ha mange år framfor oss og utgjøre en forskjell tror jeg. Det som har skjedd de første ti årene er jo bare helt fantastisk, og nå skal vi fylle nye oppgaver og sørge for at vi fortsatt skal være både en sosial møteplass, men også en ressurs i lokalsamfunnet, og her har Eldbjørg som daglig leder gjennom alle disse årene gjort en kjempejobb, sier en engasjert Edel som etter et aktivt liv i kommuneadministrasjonen nå bruker mye av fritida si som pensjonist i det frivillige arbeidet.

 

Men som både Eldbjørg og Edel poengterer gang på gang. Det er innsatsen fra alle de frivillige som gjør Frivilligsentralen til det den har blitt. Nå er de klare for ti nye år der de kan være et nav for det frivillige arbeidet på Hitra.

Edel Myhren (th) roser alle de frivillige som stiller opp og gjør en innsats. I dag kunne hun feire sammen med tre av dem; fra venstre Malfrid Knutshaug, Elin S. Olsen og Gudrun Ulveseth. Alle pensjonister, men som synes det er godt å få bidra med litt innsats gjennom arbeid på Frivilligsentralen. Det gir i mangfold tilbake.

Annonser

Les også