Politiet var godt synlig på sommerens Åge-konsert og til stede i området hele arrangementet. Det hindret ikke noen bilister fra å kjøre hjem i fylla.

Det vanker både fengsel og ei diger bot

Tidenes dyreste «konsertbillett» etter å kjørt hjem i fylla

Publisert: 19. september 2019 8:59.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter sommerens Åge-konsert på Knarren fikk politiet inn to tips om fyllekjøring i løpet av natta. Begge hendelsene endte i pågripelse etter at politiet fant den ene bilen med to personer i, og seinere på natta ble en lokal helt pågrepet i hjemmet sitt etter at flere hadde sett den unge mannen kjøre i ruset tilstand fra området. Det viser seg at det ble en kostbar konsert på mange måter - en kjempebot, soning i fengsel og inndraging av førerkort i lang tid.

Annonser

De unge, mannlige bilisten helt i starten av 20-åra ble hentet hjemme og måtte avlegge promilleprøve hos lege etter at han ble pågrepet rundt halv fem på natta etter konserten. Mannen var synlig beruset og prøven viser at han hadde en høy promille på 2. Det viser seg å bli en dyr lærepenge for den unge mannen. Nylig møtte han i tingretten og dommen ble avsagt samme dag.

Innrømmet forholdet

I retten innrømmet han de faktiske forholdene. Blodprøven som ble tatt to timer etter pågripelsen bekrefter at han hadde 2 i promille. Påtalemyndigheten hadde foreslått en straff på 24 dager i fengsel og en bot på 69.000 kroner. Boten skal etter vanlig praksis tilsvare rundt en og en halv ganger månedsinntekten. Promillekjøring over 1,2 i promille medfører vanligvis ubetinget fengsel, og her var siktede pågrepet med særdeles høy promille. Uten en tilståelse kunne fengselsstraffen settes til 30 dager.

Retten fastsatte den endelig dommen til 24 dager fengsel som må sones, samt en kraftig bot på 67.000 kroner. Med bakgrunn i den høye promillen mente retten at tap av førerretten skulle settes til 2,5 år. Den unge mannen opplyste i retten at han ike har noe sterkt behov for å kjøre i det daglige.

Etter endt tapstid må den unge mannen ta førerprøven på nytt for å førerkortet tilbake. Han er ikke tidligere domfelt og erklærte at han vedtok dommen på stedet.

Annonser

Les også