To bilister ble førerkortløse og en siste fikk kraftig bot i løpet av helga

Publisert: 27. mai 2019 15:17.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

To bilister ble førerkortløse i øyregionen denne helga og en siste fikk en kraftig bot etter å ha kjørt for fort mandag morgen opplyser politiet på Hitra og Frøya etter helga.
- Med folkeinnrykk i forbindelse med det store sykkelrittet har det vært mye folk her ute, men det gikk veldig fint forteller politibetjent Henrik Edvardsen ved lensmannskontoret.

Annonser

Kjørte nesten dobbelt så fort som fartsgrensa

Rolig tok han det imidlertid ikke mannen i 30-årene som kom susende gjennom en 50-sone på Sistranda fredag kveld. Politipatruljen som var ute på oppdrag i området målte den fartsglade mannen til hele 95 km/t i 50-sonen. Det kvalifiserte til inndraging av førerkortet og anmeldelse. Her må nok sjåføren belage seg på å møte i retten for råkjøringen og heller bruke sykkel i tida framover. Hendelsen skjedde rundt klokka halv tolv fredag kveld.

Under det store sykkelløpet Tour de Frøya gikk alt fint for seg sier politibetjent Edvardsen ved det lokale lensmannskontoret. Det gjorde det imidlertid ikke på Dolmøya, der en sjåfør ikke klarte å holde seg på veibanen natt til søndag, men heller havnet i grøfta. Politiet fikk inn tips like over midnatt og var på stedet like etter.

– Her ble det raskt funnet mistanke om ruskjøring og den mistenkte sjåføren ble tatt med for promilleprøve, forteller politiet.

Sjåføren må nok beregne å få et møte i retten etter denne hendelsen.

Full fart over Dolmøya

Tidlig mandag morgen var det nok en hendelse på Dolmøya. Rundt klokak halv seks i dag tidlig ble en mannlig sjåfør stanset etter å ha blitt målt til 67 km/t i en 50-sone på Dolmøya opplyser politiet mandag formiddag. Det endte med en kraftig bot (forenkla forelegg) på 5500 kroner før denne ukas jobbstart.

Politiet forteller at føreren er en mann i 30 årene. Som altså ikke kommer til å plage noen med for stor fart i lang tid framover.

Annonser

Les også