Hitterklang med besøk fra Orkdal

To kor i samklang

Publisert: 11. juni 2018 12:24. Sist oppdatert: 11. juni 2018 12:24

Del på sosiale medier:

  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitteklang fikk besøk av Orkdal blandakor i helga og forholdene kunne ikke ligget bedre tilrette for ei helg med fokus på samklang og harmoni.

Annonser

Jobber med samklang

Mens noen finner inspirasjon i å ligge milevis på sykkel har andre det så godt som noen, når stemmens prakt får klinge sammen med mange andre. Det var derfor en oppglødd gjeng som tok lunsj i tindrende solskinn utenfor Ansnes Brygger.  Mange var de også, for Hitterklang som ledes av dirigent Charlotte Stav, hadde invitert med seg Orkdal blandakor til ei storslått seminarhelg i øyriket.

– Vi skal jobbe med samklang, kort og godt for at korene skal bli samstemte og høres mer samstemte ut, sier instruktør    Grethe Daling før turen går inn i teltet igjen for ei ny økt.

Mens korene tar oppstilling treffer vi Rolf Hammernes. En korist som kjenner begge de to korene, inn og ut. Rolf har sunget i kor i mange år, først i Orkdal blandakor da han bodde der, og siden i Hitteklang, etter at han kom flyttende hit og gjorde hitterværing av seg.

– Det er fint for begge korene å stifte bekjentskap med hverandre, vi utveksler litt repertoar, deler erfaringer og kan dele instruktør for ei helg slik som nå. Det er lærerikt for oss alle det, sier Rolf og stiller opp sammen med sine nye og gamle medkorister. Så setter de sammen an tonen.

Kanskje blir det konsert av det?

Allerede i det de første tonene triller, høres det godt at instruktør Grethe Daling har satt igang en reaksjon i koristene, for det klinger fint til tross for at den dempede teltduken gjør sitt for å jobbe motsatt vei. Å synge i telt er ikke enkelt, men sammen så får de Gabriellas sang til å klinge så godt at pelsen på journalisten reiser seg midtveis da omkvedet klinger som aller aller best. Dette er musikk som vi godt kunne fått litt mer av, så en konsert hadde ikke vært å forakte fra det massive blandakoret.

– Vi får se hva vi gjør videre, kanskje kan det bli mer musikk ut av møtet med Orkdal blandakor. Ingenting er bestemt enda, men forholdene ligger til rette i alle fall for at vi skal kunne gjøre noe sammen, om vi skulle få lyst til det, sier Rolf Hammernes. Korist og musikalsk brobygger på tvers av kommunegrenser.

 

Annonser

Les også