Torfinn Stub ble valgt som varaordfører i det nye kommunestyret sist høst. Nå ber han om avløsning for en periode.

Broholm inn som varaordfører igjen?

Torfinn ber om avløsning som varaordfører

Publisert: 27. mai 2020 8:15.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Kommunestyret på Hitra må ta stilling om fritak og valg av ny varaordfører på torsdag. Torfinn Stub som er Venstres eneste representant i kommunestyret etter siste valg, ble valgt som varaordfører for denne perioden. Nå søker han foreløpig om fritak fram til 1. oktober.

Annonser

Det var ordfører Ole Haugen som orienterte formannskapet om dette på tirsdag. Saken sendes direkte til kommunestyret som holdes på torsdag.  Søknaden fra Stub er begrunnet med medisinske årsaker opplyste ordføreren som også har hatt seg en prat med sin varaordfører.

Torfinn Stub er  kommunestyrerepresentant for Venstre, og ble valgt inn i  formannskapsmedlem og ny varaordfører etter siste valg. Nå ber han om avløsning fram til 1. oktober.

Alt ligger til grunn for at permisjonen blir innvilget og da er det opprykk av Magne Sørensen som ny kommunestyrerepresentant i permisjonstiden. Han er i dag Stubs varamedlem i kommunestyret. I formannskapet er det 1. varamedlem på felleslista for AP, SV, V og R som rykker opp, og dette er Eldbjørg Broholm.

Må konstituere ny varaordfører

I og med at Stub også ble valgt som varaordører må det konstitueres ny for denne perioden. Varaordføreren skal velges blant formannskapets medlemmer, og alt ligger til rette for at tidligere varaordfører Eldbjørg Broholm blir konstituert i denne rollen, hvis det ikke dukker opp forslag på to av de andre i Arbeiderpartiet, datteren Ida Karoline Broholm som også sitter i Formannskapet, eller Monica Mollan, begge fra Arbeiderpartiet.

Eldbjørg Broholm rykker inn i formannskapet igjen. Blir hun valgt som ny varaordfører for permisjonstiden til Torfinn Stub også? Det avgjør kommunestyret på torsdag.

 

Annonser

Les også