Fast dirigent Roger Lund (tv) takker av gjestedirigent Helge Førde og trommeprofessor Julius Charo Shutu etter fjorårets fyrverkeri av en konsert. Torsdag kan du få gjenhør av AfroBrazz.

Torsdag blir det svingende afrorytmer fra brazz-musikerne

Publisert: 11. juni 2019 23:41.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Da vi ble utfordret til å spille åpningskonsert på Torghattfestivalen, bestemte vi oss fort for at det måtte bli AfroBrazz, sier Roger Lund.
Det musikalske fyrverkeriet som mange hitterværinger fikk bekjentskap med under brassens høstkonsert i oktober blir fremført under korpsets niende besøk på den kjente festivalen. Men først skal hjemmepublikumet få muligheten til å det med seg en konsert på torsdag.

Annonser

Gjentar suksessen med AfroBrazz

Etter at Strand SeniorBrass ble invitert til å delta med en åpningskonsert under Torghattenfestivalen seinere denne måneden inviterer Seniorbrassen nok en gang til AfroBrazz på hjemmebane. Dette blir mer som en generalprøve før de skal opptre med samme konsert i Brønnøysund.

Torsdag kveld slipper de lokale brassmusikerne seg løs fra noteark og under ledelse av Helge Førde tar de publikum med på en musikalsk reise i ordets videste forstand.

I fjor ble det suksess i samfunnssalen på Fillan, men torsdag spilles konserten i Meierisalen på Kystmuseet. Den som overvar høstens konsert vet at dette er noe å få med seg for her blir det svingende rytmer og musikalsk føleri som frir til hjertet.

Les også: Anmeldelse av konserten høsten 2018

 

– Vi tok kontakt med Helge (Førde) og Julius (Charo Shutu) og spurte om de hadde mulighet til å reise sammen med oss til Brønnøysund. Det hadde de heldigvis, forteller seniorbrassens faste dirigent Roger Lund.

Kjent gjestedirigent

Førde er torsdagens dirigent, og deltar sammen med den afrikanske trommeprofessoren Julius Charo Shutu. Han vakte oppsikt med sitt fantastiske trommespill i samfunnssalen siste høst, noe du vil få med deg igjen på torsdag kveld.

– Da konserten var avtalt med Brønnøysund musikkorps, ble vi fort enige om å gjenta konserten hjemme på Hitra. Slik kunne vi oppfylle ønskene til mange i vårt lokale publikum om å gjenta konserten, forteller Roger Lund.

I konserten får publikum høre tradisjonelle melodier som Malaika, som tidligere er gjort kjent av Boney M. og Miriam Makeba. Vi får høre friske afrikanske rytmer i Masai og Kongolela, og klangfulle melodier som i African Hymn.

Torsdag kan du igjen få høre og føle på den fantastiske stemningen musikerne med gjesteartister klarer å skape. Nå øves det for fullt fram mot åpningskonserten på Torghattfestivalen 2019, som arrangeres i dagene 20.- 23. juni.

– Det er en ære å få spille åpningskonserten på den tradisjonsrike festivalen, uttaler Roger Lund, dirigent for Strand SeniorBrass.

Hitrakorpset er et av to ambassadørkorps av Torghattfestivalen, og deltar i år for 9. gang. Konserten på Hitra kan du få med deg i Meierisalen på Kystmuseet torsdag kveld klokka 20.

Les også