For to år siden var det Hitra kirke som ble fylt med musikk fra Trondeimsolistene. På torsdag er det Sandstad kirke som skal være konsertlokale på den årlige nyttårskonserten i øyregionen.

Tradisjonsrik nyttårskonsert med verdensstjerner

Publisert: 6. januar 2020 11:45.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Tradisjonen tro besøker Trondheimsolistene øyregionen med sin nyttårskonsert. I fjor var det Frøya som fikk besøk, men i år er de tilbake på Hitra, men denne gangen skal de fylle en ny kirke med stemningsfulle toner. For to år siden var det Hitra kirke som hadde besøk, men i år har de valgt å legge konsrten til Sandstad kirke forteller kultursjef Omar Pleym i Hitra kommune.

Annonser

For mange er dette en av de kulturelle høydepunktene når Trondheimsolistene kommer tilbake med sin nyttårskonsert. I år er det Hitra som står for tur som arrangør og konserten er lagt til Sandstad kirke førstkommende torsdag. Også i år kommer de med profesjonelle gjesteartister som bidrar til å løfte konserten deres enda et hakk og kanskje gi oss noen overraskelser. Under forrige konsert i Hitra kirke var det Polkabjørn og Heine Kleine som imponerte oss med sprudlende trekkspillmusikk og imponerende jodling og sang.

Trondheimsolistene er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn.  Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av Trondheimsolistene som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet, og vi kan nok vente en flott musikalsk opplevelse i Sandstadkirka denne gangen. Tidligere har det vært full kirke når de har besøkt den gamle steinkirka på Melandsjø, men i år er det Sandstad kirke som skal få muligheten til å vise seg fram som årets konsertlokale.

– Nyttårskonserten i Øyregionen har lange tradisjoner, og byr som alltid på musikalske overraskelser fra scenen, forteller kultursjef Omar Pleym i Hitra kommune. Han er glad for at de verdensberømte musikerne kommer år etter år til øyregionen.

Med gjesteartist

Årets solist er den amerikanske cellisten Trey Lee. Lee er opprinnelig fra Hong Kong og Trondheimsolistene spilte med han under hans egen festival «Hong Kong Musicus Fest» i 2018. I tillegg er Nils-Olav Johansen solist på gitar. Han er blant annet kjent fra band som Farmers Market, Transjoik Trondheim Jazzorkester, forteller Pleym.

– Det vil også bli lokale innslag fra kulturskolen på Hitra. Denne gangen får vi både sang og dans fra den kjente musikalen «West Side Story» med våre lokale ungdommer, sier Pleym som gleder seg til torsdagen.

Kultursjef Omar Pleym gleder seg til torsdagens nyttårskonsert i Hitra kirke. Da er Trondheimsolistene tilbake

Konserten er førstkommende torsdag 9. januar i Sandstad kirke, og billettslaget er allerede i gang opplyser han.

Har du ikke vært på en konsert med Trondheimsolistene tidligere anbefaler vi at du benytter anledningen i år, og er du fast på disse vet du at får levert en aften som kan lyse opp i inngangen på et år som er preget av mørke og forblåste kvelder.

 

Annonser

Les også