Kontrolleder Per Balstad (th) og utekontrollør Bård Andre Ingvaldsen i Statens Vegvesen måtte anmelde hele tre sjåfører etter kjøretøybrudd tirsdag.

Flere brudd på kjøre-/hviletid

Tre anmeldelser etter kjøretøykontroll

Publisert: 27. februar 2019 10:23.

Del på sosiale medier:

  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Statens Vegvesen utekontrollen hadde storbilkontroll på Hitra tirsdag. Det resulterte i tre anmeldelser etter brudd på kjøre-/hviletid og ulovlig kabotasje.
- I tillegg ble det flere bruksforbud på grunn av avrenning fra kjøretøy, forteller utekontrollør Bård Andre Ingvaldsen i Statens Vegvesen.

Annonser

Fokus på tunge kjøretøy

Gjennom hele dagen har utekontrollen hatt kontrollsteder flere steder på Hitra. I kontrollen på Sandstad ble det avdekket flere brudd på kjøre- og hviletid for sjåfører og Statens Vegvesen måtte få bistand fra det lokale politiet i forbindelse med flere førerkortbeslag.

– Det var to kjøretøy som hadde brudd på dette og en av sjåførene kjørte også uten kort, forteller Ingvaldsen. Begge disse ble anmeldt for forholdet og en sjåfør fikk førerkortet beslaglagt og måtte sette fra seg kjøretøyene. Et av transportselskapene ble også anmeldt. Det var et utenlandsk kjøretøy fra Finland og et norsk kjøretøy som fikk avdekket dette, forteller Statens Vegvesen.

Ulovlig kabotasje

Det var også et kjøretøy som ble avdekket for å drive ulovlig kabotasje (transport de ikke har lov til).

– Ved gjennomgang av lastpapirene viste det seg at kjøretøyet hadde hatt ulovlig transport innad i Norge og sjåføren ble også her anmeldt. Her dreier det som et litauisk selskap og sjåfør forteller utekontrollør Ingvaldsen.

I løpet av dagen ble kjøretøy stoppet for ulovlig avrenning fra kjøretøyet, forteller kontrollørene fra Statens Vegvesen tirsdag kveld. De fleste ordnet dette med å senke temperaturen i skapet og fikk kjøre videre etter at avrenningen ble stanset. Det virker ikke som fiskefrakterne er så nøye med å sjekke dette når de kjører ut fra anleggene, sier Bård Ingvaldsen.

Ellers ble det gjennomført en rekke tekniske kontroller og sjekk av dekk og utstyr. Det viste seg for de fleste å være i beste orden i følge kontrollørene fra Statens Vegvesen.

Annonser

Les også