I helga hadde jentene akrobatgruppa i Sandstad il sin andre opptreden foran publikum under Strand skolekorps julekonsert i Hitrahallen. - Jeg krever mye av dem, men jentene liker utfordringer og de er blitt utrolig flinke sier trener Aleksandra Konarska som bruker mye av si fritid på å følge opp ivrige barn som faktisk kommer fra hele Hitra.

Akrobatiske ferdigheter vi lar oss imponere over. I helga viste de seg fram for publikum.

Trener Aleksandra: – Jeg krever mye, men jentene gir mye tilbake

Publisert: 12. desember 2018 11:04.

Del på sosiale medier:

  • 64
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I helga hadde jentene akrobatgruppa i Sandstad il sin andre opptreden foran publikum under Strand skolekorps julekonsert i Hitrahallen.
- Jeg krever mye av dem, men jentene liker utfordringer og de er blitt utrolig flinke sier trener Aleksandra Konarska som bruker mye av si fritid på å følge opp ivrige barn som faktisk kommer fra hele Hitra.

Et alternativt tilbud

To ganger i uka samles 28 barn i aldersgruppen fra 1. klasse til 9. klasse på idrettshuset på Sandstad. Under kyndig, men myndig instruksjon av Aleksandra Konarska hadde jentene innøvd et eget program for helgas opptreden.

– Det var veldig stor stas for jentene, og på mandagens trening sprudlet de nesten over av iver og glede, forteller treneren som virker like ivrig selv.

På Sandstad er det skapt et miljø for andre aktiviteter enn de tradisjonelle fotball og håndballtilbudene som kanskje de fleste barn på Hitra møter i en eller annen form. Men i idrettslaget på Sandstad har tilflyttere med annen bakgrunn og erfaring startet opp både judo og det siste året akrobatikk. Begge med mange deltakere fra hele Hitra.

– Det er veldig kjekke jenter å samarbeide med, forteller Aleksandra som legger ned et stort arbeid med forberedelser og treninger.

To ganger i uka møtes to grupper med 14 barn i hver for å trene, og det står venteliste for å komme med på aktiviteten. I dag er det bare jenter som er med, forteller hun. I starten var det to-tre gutter som ville prøve seg, men de sluttet etter ei stund.

– Jeg lager kanskje et program som fenger jenter bedre, forteller hun. Jeg bruker mye av det jeg selv kan da jeg danser jazzballet selv. Det føles kanskje mer morsomt for jentene enn guttene som nok forventet seg mer turn, tror jeg sier Konarska.

Selv jobber hun i full jobb som lærer ved Fillan skole, men synes det er veldig morsomt å få til slike aktivitetstilbud i nørmiljøet. Idrettslaget har satset på judo og akrobatgruppa bruker litt av utstyret de har, ellers er det ikke mye spesialutstyr, men mye kroppsbeherskelse som skal i følge trener Aleksandra.

– Vi bruker det vi har tilgang til her, og det vil si enkle ting som vår egen kropp, judomattene og vår egen vilje og innsats. Det er det viktigste for å lykkes med dette. Det er mye terping og hard trening bak dette, men det gir resultater, det ser vi i dag.

Aleksandra Konarska er entusiastisk når hun prater om denne aktiviteten, og det er nok en av grunnene til at så mange søker seg til dette alternative tilbudet også. Hun bruker mye av det hun selv har lært som danser og turner i koreografien når de lager egne program sammen. Foreldregruppa er i alle fall imponert over den innsatsen til Aleksandra og de er en stor og stolt gjeng som støtter opp om det ungene holder på med fortellr Terje Sletvold, Merika Sisha og Merete Darell, som alle har jentene sine med i denne akrobatgruppa.

– Dette var andre gangen gruppa fikk opptre foran et stor publikum etter omtrent to måneders intens trening, forteller representantene for foreldregruppa.

Les også: Første gangen akrobatgruppa hadde opptreden

Også denne gangen deltok judogruppa i Sandstad samtidig med ei gruppe, og de samarbeider godt mellom de ulike aktivitetene i idrettslaget. Første opptreden var tidligere i år under Hitraløpet i idrettsparken i Fillan. Aleksandra forteller at hun har fått med seg en ekstra hjelper i trenerteamet gjennom Catharina Sæther. Det er til god hjelp med den treningsivrige og blide jentegjengen.

– Jeg er ganske streng!

Med stor pågang og ventelister skulle vi tro det meste var leik og moro under treningene, slik som vi voksne tror ungene liker best. Men, nei, her er det nok faste punkter og klare regler som gjelder.

– Vi har nok en del leik, forteller Aleksandra, men jeg er nok en ganske streng trener, påstår hun selv. Det er faste punkter på treningen og det er klare regler vi skal gjennom. Og det virker som ungene liker også, for de følger dem riktig så bra. Og det gir resultater synes den strenge treneren som alldeles ikke virker streng når vi snakker med ho, heller tvert i mot.

– Det virker jo som det gir resultater også fortsetter hun. De gir mye tilbake til meg, selv om jeg også forventer mye av dem. Slik sett er vi et perfekt team smiler Konarska.

– Vi orker ikke, aldri et tema hos oss

Det er noen ord som er total ukjent for den ivrige jentegjengen og det; «Vi orker ikke».

– Nei, vi møtes her for å trene og bli stadig bedre, er trenerens klare budskap. Men vi blander alt mulig slik at treningene skal bli fine, her er det alt fra dans, turn og cheerleading når vi trener på judomattene. Da blir det faktisk moro også sier hun.

Og ungene har tydeligvis lært for de gledet seg til siste helgs opptreden i Hitrahallen. Det er ekstra stas å få opptre foran et stort og flott publikum. det gir mye tilbake til slitne føtter og sterke hender.

– De syntes det var stor stas å få opptre foran et stort publikum, og ekstra stor stas var det jo å få bruke våre kostymer. Det skal vi fortsette med og det er med å gi gruppa en ekstra tilhørighet og fellesskapsfølelse. Og jentene liker det i alle fall.

Idrettslaget på Sandstad har klart det fine å få fram nye aktivitetstilbud som ikke har vært her før. De fleste holder jo på med lagidrett i fotball og håndball, men mange ser tydeligvis etter andre tilbud også. Det ser vi klart med den store oppslutningen aktiviteter som akrobatikk og judo har fått. Det krever engasjerte ledere og det har de hentet inn fra tilflyttere som har kommet til.

– Jentene viser stor vilje og legger ned stor innsats når de trener med egen kroppsbeherskelse og smidighet, styrke og presisjon for å få det til å blir vakre fremføringer, forteller Aleksandra.

Er det andre arrangører som ønsker å få et innslag fra den ivrige gjengen med lokale akrobater er det bare å ta kontakt forteller Konarska. Det er jo stor stas å få lov å opptre, og vi huger jo ikke etter medaljer, men det gjør noe med hjertet vår alle sammen å få til dette sammen sier hun.

Med 28 barn i aktiv skolealder krever det også et stort påpgangsmot og engasjement for den som tar på seg slike oppgaver, men med et hjerte for aktiviteten, om enn litt strenge regler i følge treneren selv, så står ungene i kø for å være med.

– Det er jo kjempeartig at de liker det så godt, men så er det jo en veldig flott gjeng jeg har rundt meg også sier Aleksandra Konarska, som likevel innrømmer at hun sliter med en ting.

– Det som er veldig trist for meg er at vi har ventelister og ikke klare å gi plass til alle som har lyst. Det er nemlig veldig vanskelig å si nei til en syvåring som så gjerne vil være med og når jeg må si at de må vente litt, sier den entusiastiske treneren Aleksandra.

Men sammen med sin nye medhjelper og entusiastisk foreldregruppe sørger Aleksandra for et mangfoldig og friskt pust for mange her på Hitra. Vi trenger flere slike, og det er flott å se hvor mye dette betyr for mange små barn som bare elsker akrobatiske øvelser og treneren sin Aleksandra Konarska.

 

Les også