Hyggekveld på Melandsjø omsorgssenter:

Trivsel med sang, smørbrød og loddsalg

Publisert: 29. mai 2018 13:01. Sist oppdatert: 30. mai 2018 13:33

Del på sosiale medier:

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Velferdsrådet på Melandsjø omsorgsenter inviterte alle eldre i bygda til hyggekveld der trivselsfaktoren var satt i høysetet. Her ble det servert høye smørbrød, hjemmelaget kakao og ikke minst var nok trekkplasteret denne fine sommerkvelden minikonsert med sangkoret Hitterklang. - Jeg tror alle gikk både mette og fornøyde hjem etter denne hyggestunda sier leder for velferdsrådet Ann Kristin Floor.

Annonser

Trivsel i høysetet

Velferdsrådet på fem medlemmer har med jevnlige mellomrom små og store hyggestunder for beboerne på omsorgssenteret. Denne kvelden var også øvrige eldre i bygda spesielt invitert på forsommerfesten. En etter en kom de pyntet til en aldri så liten fest mens sommervarmen og sola strålte ekstra godt denne kvelden.

På den store fellesstua var det dekket på alle bord og stolene fyltes opp i det leder for velferdsrådet kunne ønske alle velkommen, og en ekstra velkomst til kveldens underholdere, sangkoret Hitterklang som hadde lagt en av sine øvinger hit til Melandsjø. De lot publikum få et lite innblikk i sitt allsidige repertoar med alt fra kjente sanger som inviterte til allsang og fengende rytmer med gospelsang og trommerytmer. Ikke rart det begynte å krible litt ekstra i mang en fot en den velfylte stua.

 

 

Korets dirigent Charlotte Stav forklarte tilhørerne om de enkelte melodiene de fremførte, og det ble både felleskor og solonummer fra flere av korets medlemmer. Det var nesten så taket løftet seg under enkelte av sangnumrene.

– Det er veldig moro for oss i koret å få komme ut blant folk og vi har jo vært her på Melandsjø tidligere også sier korets dirigent Charlotte Stav.

Hun belager seg på en aldri så liten pause fra både kor og kulturskole fremover, i det hun stiller høygravid foran sine kormedlemmer. Snart blir det barselpermisjon og barnesanger som blir hovedfokus for den entusiastiske dirigenten. Denne kvelden er det imidlertid fullt fokus på å spre glede blant alle de fremmøtte på omsorgssenteret på Melandsjø, der de virkelig koser seg denne sommerkvelden.

Flere av de eldre damene synes det ekstra stas å se Charlotte, dirigenten, vise fram sin flotte mage denne sommerkvelden. I sine unge dager var nok regelen at de skjulte mer av den voksende magen.

– Men jammen er det bra det har blitt andre tider, sier en av de gamle damene som synes det er ekstra stas med Charlotte denne kvelden.

Se video fra gospellåten «Shackles» som Hitterklang fremførte på Melandsjø. Her er det solistene Hege Anita Skjærvik og Unni Helen Hattmyr som er solister i en fengende låt som fikk det til å krible ekstra i magen.

 

Saken fortsetter under videoen

[fvplayer src=»http://www.hitra24.no/wp-content/uploads/2018/05/Hitterklang2.mp4″ splash=»http://www.hitra24.no/wp-content/uploads/2018/05/Melandsjø-omsorgssenter-frontbilde-hitterklang-video.jpg»]

Høye smørbrød og loddsalg

Før pausen tar til har to av velferdsrådets medlemmer, Knut Floor og Ann Rita Dypveit Reitan, full kontroll på kjøkkenet i det de presenterer fulle fat med høye smørbrød med godsaker gitt fra gode samarbeidspartnere. Kokken Knut har jobbet mange år i bransjen og har med noen telefoner i forkant fått gode råvarer fra både Dolmøy Seafood, Nærbutikken, Gilde og Dalpro som nå er dandert til de flotteste smørbrød, mens  hjemmelaget kakao og kaffen fylles på kanner.

 

– Mat er en trivselsfaktor og de fleste setter jo pris på å bli servert litt på en slik kveld sier Knut, som selv er pensjonist, men denne kvelden er han både vertskap og gjest.

Maten ser ut til å gå unna og de fleste forsyner seg flere ganger, mens velferdsrådets medlemmer ser til at alle er bydd både to og tre ganger. Praten går livlig rundt bordene, og minner utveksles og mens kaffekoppen fylles opp nok en gang. Det er knapt så man merker at maten går ned mellom hyggelig passiar og oppdateringer.

Denne gjengen er vant med at på basarer og samlinger er det alltid et loddsalg. Slik er det selvfølgelig denne kvelden også. Velferdsrådets leder Ann Kristin Floor lar loddboka gå rundt på bordene, mens pengepungen åpnes og både mynter og sedler skifter eier. Ja, her er de så ivrige at flere bøker må tas fram fra skuffen. På kjøkkenet er det kalt inn ekstra mannskaper for å fylle opp den store bollen med solgte lodd, og rundt på stua sitter alle sammen klar med loddene sine og venter på om de er en av de heldige vinnerne av de mange gevinstene som loddes ut denne kvelden.

 

Velferdsrådet er viktig i nærmiljøet

På Melandsjø omsorgsenter er det et velferdsråd på fem medlemmer som foruten lederen Ann Kristin Floor, består av Jostein Valmyr, Eli Strøm Trønnes, Knut Floor og Ann Rita Dypveit Reitan. Alle har de vært i aksjon denne kvelden og sørget for en hyggelig samlingsstund for mange eldre i kretsen. Nok et tydelig eksempel på at innsatsen fra frivillige er viktige også ute i grendene på Hitra.

 

 

Etter at kvelden var over med påfyll av både fast og åndelig føde gjennom nydelig smørbrød, sang og musikk fra Hitterklang og enkelte heldige vinnere fra loddsalget kunne alle dra hjem her til sitt med litt ekstra påfyll og energi i bagasjen.

Hitterklang med vårkonsert i Fillan

I kveld tiorsdag 29. mai kan du ta turen til Meierisalen i Fillan og la deg begeistre over fengende sang og smektende toner fra det allsidige koret. Her har Hitterklang sin årlige vårkonsert kl 19, og i kveld vil Charlotte Stav ta avskjed med både koret og publikum, så det er jo en ekstra grunn for å møte opp og gi sin applaus.

Les også