Trondheimsolistene under fjorårets konsert i Hitra kirke

Verdensartister på fast besøk

Trondheimsolistene spiller årets nyttårskonsert på Frøya torsdag

Publisert: 8. januar 2019 11:38.

Del på sosiale medier:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Øyværingene er heldige som har fått det verdensberømte kammerorkesteret fra Trondheim til å legge sine årlige nyttårskonserter til Hitra og Frøya. I fjor underholdt de en fullsatt Hitra kirke med sine gjester Heine Kleine og Polkabjørn som sørget for gapskratt i kirka. I år går konserten i Frøya kulturhus på Sistranda og det er nye gjesteartister vi skal bli kjent med.

Annonser

Etter mange år som et av de kulturelle høyepunktene er Trondheimsolistene tilbake i år med sin nyttårskonsert. I år er det Frøya som står for tur som arrangør og konserten er lagt til kulturhuset på Sistranda førstkommende torsdag. Også i år kommer de med profesjonelle gjesteartister som bidrar til å løfte konserten deres enda et hakk og kanskje gi oss noen overraskelser. Under fjorårets konsert i Hitra kirke var det Polkabjørn og Heine Kleine som imponerte oss med sprudlende trekkspillmusikk og imponerende jodling og sang.

Heine Kleine og Polkabjørn spilte og jodlet så folk gapskrattet i kirka i fjor. I år er det skotske folkemusikere som er med på turne.

Denne gangen har de med seg de skotske folkemusikerne  Chris Stout på fele og Catriona McKay på skotsk harpe på årets nyttårskonsert på Frøya.

I tillegg til innbudte gjesteartister er det alltid noen av kulturskolens elever som får opptre i forbindelse med konserten. Det har også vært en tradisjon gjennom mange år, og et høydepunkt for elevene. I fjor var det en gruppe med dansere fra Hitra kulturskole som hadde sin opptreden i kirka. I år er det Frøya kulturskole som vil spille sammen med Trondheimsolistene i starten av konserten.

Det er mange trofaste konsertgjengere både fra Hitra og Frøya som bruker å få med seg feiringen av det nye året med en slik flott helaften med de verdensberømte musikerne. De byr på seg selv og har alltid noen overraskelser på lur, og orkesterets dirigent leder oss fint gjennom både kjente og mindre kjente musikkstykker så vi kan oppleve dette på en for mange ny måte.

Har du ikke vært på en konsert med Trondheimsolistene tidligere anbefaler vi at du benytter anledningen i år, og er du fast på disse vet du at får levert en helaften som kan lyse opp i inngangen på et år som er preget av mørke vinterkvelder.

Annonser

Les også