Det var inne på industriområdet til Kvernø Boats på Kalvøya tyvene hadde tatt seg inn og stjålet flere båtmotorer

Brøt seg inn på området om natta

Tyveribande har tatt båtmotorer for over en million kroner

Publisert: 20. november 2019 23:44.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Det er ni båtmotorer som er tatt av båter på land og stjålet i løpet av natt til mandag, forteller en oppgitt båtbygger Bjørn Ivar Kværnø på Sandstad. Tyvene har tatt seg inn på anleggsområdet til båtbyggeriet og har klipt av koblinger og tatt med seg motorer til en verdi på rundt en million kroner. Politiet hr mistanke om at det er en tyveribande på gang etter at det også er gjort lignende oppdagelser andre steder i Trøndelag.

Annonser

Tok med seg motorer på 200 kg

Det er en oppgitt båtbygger som oppdaget tyveriet av båtmotorene etter helga. Uvedkommende hadde tatt seg inn på industriområdet og kommet seg forbi inngjerdingen. Her har de i løpet av natt til mandag plukket ut ni båtmotorer av merket Yamaha som de har klipt av tilkoblinger og løsnet fra båtene de stod montert på, før de hadde kjørt fra området.

– Det er motorer i størrelse fra 60 hk til 115 hk, og med vekt opp til 200 kg må dette være godt planlagt og med skikkelig utstyr både for å få dem av og frakte bort, mener Kværnø.

Forholdet er selvfølgelig anmeldt og politiet har vært på stedet og foretatt undersøkelser opplyser Kværnø til Hitra24. Me han har lite håp om å finne dem igjen. Dette er tydeligvis profesjonelle tyver som vet hva de gjør og som har spesialisert seg på dette tror han. Bedriften har delvis overvåking og kan se at det har skjedd mellom klokka 01-02 natt til mandag. Trolig har tyvene forlatt Hitra like etter med den verdifulle lasten ombord.

Det var 9 båtmotorer av merket Yamaha som er stjålet fra Kværnø Boats.

Tyveribande på gang

I helga ble politiet varslet om en båt som var funnet drivende utenfor Hommelvika, der politiet var redd noen var savnet. Imidlertid viste det seg at dette også var en båt der båtmotoren og verdifullt båtutstyr var fjernet og båten trolig løsnet fra båtplassen si i følge politiet.

De gikk da ut med en advarsel gjennom Adresseavisen, der de mente dette var en nøye planlagt aksjon, og at det er sannsynlig at flere også ville bli utsatt for dette. Politiets etterforskningsenhet ved Felles straffesaksinntak var derfor redd for at andre båthavner kunne bli rammet av dette.

Politiet oppfordret folk til å være spesielt oppmerksomme i båthavner og se etter mistenkelig aktivitet og sjekke båtene sine.

Bjørn Ivar Kværnø forteller til Hitra24 at det er første gang han er utsatt for motortyveri  på anlegget sitt på Kalvøya.

– For noen år siden ble jeg frastjålet fire båtmotorer ved anlegget på Sunde, og like etter var det seks – sju motorer som ble stjålet fra havna ved Åkervika. Denne gangen har de tydeligvis vært ute etter bestemte motorer for de tok bare motorer fra Yamaha, mens andre motorer ikke ble rørt, forteller han.

I løpet av morgendagen skal de sjekke over resten av utstyret etter at området er frigitt av politiet. Verdien av de stjålne motorene skal være på rundt 1 million kroner i følge Kværnø.

Har du opplysninger i saken tips politiet på telefon 02800.

Les også