Ikke samsvar mellom forklaring og prøvene som er tatt

Uforsiktig kjøring endte i rekkverket – viste seg å være ruset

Publisert: 19. september 2019 11:26.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

En dame i slutten av tredveåra må vente på endelig dom før jul, etter at politiet ba om forlenget beslag av førerkortet hennes. En utforkjøring som endte i rekkeverket viste seg å være ruskjøring, og forklaringen til den siktede er ikke i samsvar med opplysningene i saken, spesielt analyseresultatet for hva damen var påvirket av. Da det ikke foreligger en uforbeholden tilståelse må hun møte i tingretten på ny før jul. Førerkortet får hun heller ikke tilbake.

Kjørte i autovernet – viste seg å være ruset

Det var en lørdagskveld i april damen kjørte i autovernet ved Eidsvatnet etter at hun kom over i motgående kjørefelt. Hun ble derfor tiltalt for uaktsom kjøring. I tillegg tiltales hun for ruskjøring da analyseresultatene som er kommet inn fra Oslo universitetssykehus viser at blodprøvene som ble tatt to timer etter kjøringen har påvist flere ulike berusende eller bedøvende middel, blant annet metamfetamin MDA (ecstasy) og THC i blodet, der den ene mengden alene tilsvarer en alkoholpromille på over 1,2, og førerkortet dermed normalt sett vil kunne inndras for en periode på minst to år.

Siktede har opplyst at hun trenger førerkortet for å komme seg på jobb, men retten finner ikke grunn til at hun skal få tilbake førerretten inntil endelig dom foreligger. Saken forventes ferdig etterforsket innen kort tid og dom antar å foreligge før 1. desember. Damen må dermed regne med å møte en gang til i retten før hun får endelig dom, men påtalemyndigheten fikk også varsel om at dette må være avsluttet innen 1. desember i år. Inntil da må hun også klare seg uten førerkortet som er midlertidig beslaglagt.

Les også