Ungdommen styrer vaktholdet i Hitrahallen gjennom hele uka. Her er det Ingrid Therese Hestnes (tv), Anne-Lise Kvakland og Julie Haranes som holder oversikten over aktiviteten i de ulike tilbudene i hallen.

Her møter mange sin første arbeidsplass

Ungdommene holder kontroll i Hitrahallen

Publisert: 15. april 2019 12:29.

Del på sosiale medier:

  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hallbestyrer Ann Kristin Kjerringvåg Willmann er svært fornøyd med å kunne rekruttere spreke og pålitelige ungdommer til vakthold og tilsyn i Hitrahallen. - Jeg har vel hatt bortimot 150 ungdommer innom her som har hatt sitt første møte med arbeidslivet, forteller hun til Hitra 24. I dag har Ingrid Therese Hestnes sin siste arbeidsdag etter tre år som tilsynsvakt.

Annonser

Rekrutterer ungdom

Det er full fart i Hitras storstue. Med bowlingmesterskap som er inne i finalerunden, og ivrige familier i svømmehallen som ligger vegg i vegg, holder ungdommene tilsyn med aktiviteten og sørger for at den foregår i trygge rammer. I andreetasjen i Hitrahallen er det mange som benytter seg av treningsstudioet som også er tilgjengelig for enkeltbrukere og grupper. Gjennom uka er det mange hundre hitterværinger innom de ulike aktivitetene som foregår fra morran til kveld i det som vi kjenner som Hitrahallene.

Hallbestyrer Ann Kristin Kjerringvåg Willmann har mer eller mindre bodd i hallen siden den ble bygd, både som utøver og trener, og de siste årene som en engasjert og kunnskapsrik hallbestyrer. Fra sitt lille kontor i hovedbygget har hun oversikten over de mange aktivitetene som til enhver tid foregår og sørger for at det er vakter og tilsyn til stede i åpningstida.

Hallbestyrer Ann Kristin Kjerringvåg Willmann har utrolig mange timer i idrettshallen siden ble bygd. Men jeg hadde ikke klart meg uten de flinke ungdommene som vi har som vakter her sier hun.

– Siden jeg startet her har jeg satset på å engasjere skoleungdom som går på videregående. Mange starter allerede i slutten av 10. klasse og så fortsetter de til nye utfordringer åpner seg for dem når de er ferdige med skolegangen på Guri Kunna. De siste årene har jeg bare hatt skoleungdom her, og de gjør en utrolig fin jobb med å være hallens ambassadører når de er her.

I følge Ann Kristin har bortimot 150 ungdommer vært innom og hatt sin faste jobb i hallen siden hun overtok. Her sørger de for at bowlingbanene er åpne, at treningsapparatene i treningssenteret er i orden og behandles skikkelig, samt at svømmevakta har et ekstra tilsyn i svømmehallen. Her må de ha livredderkurs slik at de kan berge noen hvis det skulle være behov- Heldigvis har ikke det vært aktuelt så langt.

Ingrid Therese med sin siste arbeidsdag

Ingrid Therese Hestnes har jobbet i tre år, siden slutten av 10. klasse i hallen. Denne kvelden har hun sin siste arbeidsdag, før eksamenstid og skolegang utenfor Hitra venter på henne til høsten. Sammen med Anne-Lise Kvakland som også går siste året på Guri Kunna avslutter de arbeidsøktene i Hitrahallen, men synes de har hatt ei fin tid her.

Ingrid Therese Hestnes (tv), Anne-Lise Kvakland og Julie Haranes trives som tilsynsvakter i Hitrahallen, og synes dette er et fint jobbtilbud for skoleungdom.

– Det er veldig trivelig å være her og vi har lært mye den tida vi har fått lov å jobbe her, sier Ingrid som nå tar de siste vurderingene før hun skal søke på høyere utdanning og nye mål.

Helt klart har hun det ikke, og bestemmer seg nok først i siste liten som er mandag. Hva det kan bli vil hun ikke avsløre. Anne-Lise som også har jobbet i Hitrahallen like lenge som Ingrid har allerede avklart hva hun skal gjøre etter endt skolegang på Hitra.

– Jeg skal inn i militæret og hæren og blir nok på Bardufoss, et av de kjente militære områdene i Nord-Norge, avslører Anne-Lise mens hun forteller at det blir spennende tider framover.

Det blir å gå fra vakthold i Hitrahallen til å passe på landet vårt. Ikke så verst for en ambisiøs ungdom. Julie Haranes går første året på helse- og oppvekst ved Guri Kunna og skal fortsette ved skolen enda ei stund.

– Jeg tenker at jeg har lyst til å bli sykepleier, og da er dette en fin utdanningsvei å gå, men mens jeg går her på Guri Kunna vil jeg fortsette å jobbe ved siden av skolen i Hitrahallen. Det er en fin tilleggsinntekt for en fattig student også, mener de alle tre.

Ungdom lærer ungdom

Arbeidsmengden på de tilsynsvaktene som har ansvaret på de ulike arenaene i storstua har litt ulik arbeidsmengde, men et sted mellom 40-60 timer i måneden kan det bli, forteller hallbestyrer Ann Kristin. Akkurat nå er det seks avgangselever som er på vei ut og nye som skal inn ved skoleslutt.

– Vi har 14 vakter akkurat nå, og de nye som kommer inn får en grundig gjennomgang og opplæring av de eldste vaktene som slutter etter vel tre år her. Dette kan de veldig godt, og min jobb blir bare å se til at dette fungerer og at alt legges til rette for mest mulig aktivitet, forteller Ann Kristin.

Hitras storstue Hitrahallen er kompakt og inneholder mange arenaer for fysisk aktivitet, men er også en møteplass for ungdom. I og med at alt er samlet her er det lett å bli kjent med mange aktiviteter og rundt tredve års tilstedeværelse har vist at aktivitet avler ny aktivitet. I disse dager snakkes det om å få på plass en utvidelse med ny basishall, et tilbud til nye idretter og aktivitet som også kan samles i det som kalles Hitras storstue. Men uten ungdommene som tar ansvar for tilsynsvaktene hadde neppe dette gått så smertefritt i følge hallbestyrer Ann Kristin Kjerringvåg Willmann.

Les også