Ungene koste seg på utedagen. Farah og Julie sørget for grilling av pølser over bålpanna og syntes de smakte.

Herlige dager med snø og vinter

Ungene koser seg i snøen med uteskole

Publisert: 1. februar 2019 10:53.

Del på sosiale medier:

  • 121
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

De siste dagene har Hitra bydd på fint og herlig vintervær. Med stabilt vinterføre, godt snøunderlag og herlige dager benytter både skoler og barnehager seg av de mulighetene dette gir. Ungene koser seg i snøen med både skileik og aking, enkelte mer uvant enn andre, men med samhold og samareid blir det kjempebra. Tredje klasse på Fillan tok turen ut i marka tidligere denne uka.

Annonser

Populært med uteskole

I nærheten av skolen er det fine utfartsområder og idrettslaget har i tillegg kjørt opp fine løyper slik at folk kommer seg letter ut på ski. Dette benytter også skolen seg av. En rekke skoleklasser setter av tid til skileik og uteskole på slike fine dager.

Det gir både mestring og fine opplevelser med samhold og utvikling for barn i alle aldersgrupper. Kanskje er de aller yngste de aller ivrigste i skisporet, og nye talenter dukker opp.

Etter ei stund i snøen smaker det med varm kakao på termosen synes Storm, Jo Boye, Matheo og Aron.

Tredje klasse ved Fillan skole tok turen til Gapahuken som står ved Blåskogstien og hadde basen sin der. Med fyr på bålpanna var det godt med litt ekstra varme om det ble frosne fingre og når varm kakao og nygrilla pølser ble ordnet fikk de bein å gå på. Ikke noe smaker så godt som mat man lager ute, og det varmer både liten og stor.

Ane og Isabell synes det var artig å leke i bakkene ved gapahuken

Noen av de ivrigste tok turen inn til Torvhatten og viste skitalenter man ikke visste om her på Hitra. Spesielt artig var det å se mange av de som nesten ikke hadde prøvd ski før som mestret det glatte skisporet. Inne ved Gapahuken var det både klatring og leik i snøen. Slikt ville de ha mer av.

Pølsene og kakaoen smakte

Farah og Julie ved bålpanna. Maten smaker ekstra godt når man er ute og lager den selv på slike dager.

De fleste syntes det beste med dagen var varm kakao og nygrilla pølse, mens Aylin mente det beste var å være ute i naturen og nyte dagen.

Det blir nok anledning til flere timer og dager der elever og ansatte kan utfordre hitternaturen og skigleden, for været ser ut til å fortsette med stabilt vintervær.

Annonser

Les også