De nye eierne av Hjorten Hotell kunne åpne et oppgradert Hotell Frøya i 2015. De har hatt stor suksess med det. Fire år seinere blir de nye eiere av Hjorten hotell i Fillan og satser på å videreutvikle det til samme standard. Fv. Stig Bremnes, Valborg Bekken og SIgurd Bekken.

Vil gi hotellet på Hitra de samme kvaliteter de er kjent for på Frøya

Valborg blir hotelldronning i øyregionen – overtar Hjorten hotell

Publisert: 22. juli 2019 22:14. Sist oppdatert: 23. juli 2019 7:42

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter tre års drift av Hjorten Hotell selger Atle Sivertsen og de andre eierne til Frøyas hotelldronning Valborg Bekken. Fra 1. september overtar de nye eierne både driften og eierskapet av Fillans storstue.
- Vi svært glad for at vi er kommet til enighet med Hotell Frøya, sier Sivertsen i dag. Med dem som nye eiere og drivere, vet vi at vi har fått de beste. Og dette har vært viktig for oss, fordi vi ønsker at hotellet skal kunne videreutvikles av noen vi er trygg på vil klare det, til beste for våre ansatte og våre gjester.

Annonser

Valborg blir øyregionens hotelldronning

Mandag ble det klart at Valborg Bekken og Hotell Frøya overtar Hjorten Hotell på Fillan. Frøyværingene skal både eie og drive hotellet på Hitra, og Valborg varsler endringer på hotellet når de overtar.

-På Frøya har vi klart å skape et hotell som er flittig brukt av både næringslivet og private og det ønsker vi å få til med Hjorten Hotell også. Vi er derfor helt avhengige av et godt samarbeid med både næringslivet og lokalbefolkningen, slik at vi kan ha et hotell som Hitra er tjent med og stolt av, sier hotellsjef Valborg Bekken til frøya.no etter nyheten.

Styreleder Atle Sivertsen i Hjorten hotell er svært fornøyd med å få Valborg Bekken inn som ny eier og driver av nyhotellet i Fillan. Dette blir bra for alle hitterværingene og Fillan spesielt tror Sivertsen.

Det er Vabe holding, selskapet som styres og eies av Hotell Frøyasjef Valborg Bekken som formelt overtar som ny eier og driver av Hjorten Hotell på Fillan. Valborg Bekken har vokst opp med hotelldrift gjennom sin far Geir og onkel Svenn som startet hotellet på Frøya. I dag er det hun som har gjort dette til et av norges beste hoteller og sammen med sin mann Stig lever de for å serve sine gjester på beste måte hver dag. Nå skal hun ta grep for å gjøre nyhotellet på Fillan enda bedre.

Valborg Bekken sier at de ser et klart potensiale for å videreutvikle Hjorten Hotell.

-Det er et fint hotell, med gode kvaliteter og tilrettelagt for rasjonell drift. Vi er nå tilstede i to attraktive kommunesentre i en region med stor utvikling og en spennende framtid, sier Bekken til froya.no i dag.

Sammen med de ansatte skal det nye selskapet skape et innhold som folk er fornøyd med videreutvikle hotellet slik at det skal få samme standard og kvalitet som det de er blitt kjent med på hotell Frøya.

– Vi er optimistisk på at vi må klare dette sier Valborg.

Har jobbet med overdragelsen siden april

Dagens eier av Hjorten Hotell er selskapet Hitra Bo-Tilbud AS, og samme selskap eier også nabobygget «Veksthuset» som fram til siste årsskifte var utleid til KL Regnskap. Dette bygget følger også med på kjøpet. Eiere av Hitra Bo-Tilbud AS har vært selskaper eid av henholdsvis Roger Lernes, Atle Brettel Sivertsen, Ole Haugen og Roar Sivertsen.

Styreleder Atle Sivertsen forteller at de har jobbet med nye eiere siden april i år. Mandag kunne han avsløre at det blir storhotellet i nabokommunen Frøya som overtar. Sammen skal de utvikle dette til en sterk destinasjon i øyregionen.

– I juni 2016 åpnet vi det nye Hjorten Hotell i Fillan. Med det var et lenge savnet tilbud en realitet, og vi oppfylte et ønske og mål om å skape noe nytt og bedre på det som ble kalt «branntomta» etter Gjestehuset Hjorten. Det tok noen år før vi klarte det, og målet hadde ikke vært mulig å oppnå uten å våge å ta risiko, ei heller uten at vi fikk med Roger Lernes på laget som investor. Dette sier styreleder Atle Brettel Sivertsen i forkant av at salget ble kjent, og han fortsetter.

– Det var aldri noe mål eller ønske for oss om å drive hotellet selv. Men i mangel på aktuelle leietakere måtte vi ansette folk og etablere drift på egen kjøl, vel vitende om at dette ville bli utfordrende i en bransje som er vanskelig i distrikts-Norge og som fordrer dyktige og oppofrende fagfolk. Fra å starte på null for tre år siden har vi nå likevel lykkes med å nå en årsomsetning på 12-13 millioner, dog ikke nok til å få lønnsomhet.

I følge Atle Sivertsen har de nåværende eierne jobbet med et salg siden april. Det har vært flere interesserte kjøpere, men det ble til slutt Hotell Frøya og Valborg Bekken som trakk det lengste strået. Det er Sivertsen svært fornøyd med. Hotell Frøya og deres ansatte har blitt en svært anerkjent hotellbedrift som med overtakelsen av Hjorten kan være med å videreutvikle dette til et flott hotell i Fillan.

De nye eierne representert ved Valborg Bekken broren Sigurd Bekken og ektemannen Stig Bremnes gir følgende kommentarer:

– Vi ser et klart potensiale for å videreutvikle Hjorten Hotell. Det er et fint hotell, med gode kvaliteter og tilrettelagt for rasjonell drift. Hotellets beliggenhet vil supplere vår virksomhet på en god måte; vi er da til stede i to attraktive kommunesentre i en region med stor utvikling og en spennende framtid. På Frøya har vi klart å skape et hotell som er flittig brukt av både næringslivet og private og det ønsker vi å få til med Hjorten Hotell også. Vi er derfor helt avhengige av et godt samarbeid med både næringslivet og lokalbefolkningen, slik at vi kan bygge et hotell som Hitra er tjent med og stolt av.

De nye eierne overtar fra 1. september  og da starter jobben med å sette deres eget preg på hotellet.

– Dette er en prosess som vil ta noe tid, og vi håper på forståelse for det, men vi har tro på at resultatet vil bli bra. Så får vi håpe vi kan ønske både gamle og nye kunder av Hjorten Hotell og Hotell Frøya hjertelig velkommen til å oppleve et konsept og tilbud som har kvaliteter som vi er kjent for, avslutter Valborg Bekken.

 

Annonser

Les også