Det var en fornøyd butikkleder i Tess Hitra, Bjørn Johan Dragsnes (t.v) da han mandag overtok nybygget på Kalvøya på Sandstad. Daglig leder Erik Ranheim i Kystbygg mottok mye ros fra oppdragsgiveren Tess ved daglig leder i Region Nord, Øyvind Brox, som skrøt av samarbeidet med det lokale firmaet der Geir Jakobsen har vært arbeidsformann gjennom hele prosjektet.

Nytt servicesenter åpnet på Sandstad

Valgte lokale utbyggere da de skulle bygge på «beste tomta i by’n»

Publisert: 19. juni 2019 22:16. Sist oppdatert: 20. juni 2019 9:22

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Det har vært en utrolig flott opplevelse å samarbeide med Kystbygg, sa daglig leder for Tess region Nord Øivind Brox. De har levert på kvalitet, og de har levert på tid, og nå snakker vi allerede om nye prosjekter vi kan samarbeide om, sier en fornøyd Brox etter åpninga.

Annonser

Fokus på muligheter

Daglig leder i Tess Region Nord fokuserte på mottakelsen da hadde møtt da de viste sin interesse for etablering på Hitra. Over mange år har de opparbeidet mange gode kunder i øyregionen og det var på tide å tenke på en etablering her ute.

– Da vi kom til Hitra ble vi tatt imot med åpne armer, og her var det fokus på muligheter og ikke problemer, sa han i sin åpningstale. Kommunen hadde klargjorte tomter og vi ble enige om denne tomta på Kalvøya, og det må jeg bare si sa Brox med en humoristisk undertone; – det er den dyreste tomta vi noengang har kjøpt, men kanskje også den fineste tomta og, og da er det jo greit la han til.

Med en entreprenør lokalt, Kystbygg AS, som har levert gode løsninger og hele tiden hatt god dialog med oss som utbygger er vi veldig fornøyd med sluttresultatet, kommenterte Brox. Dagens nybygg ble innviet på mandag og er på to etasjer fordelt på 400 kvadratmeter i hver etasje. Tess benytter hele første etasje og andre etasje har de gjort klart for utleie for næringsdrivende som ønsker å etablere seg her, midt i smørøyet for et kraftsenter i norsk havbruk.

Det var ordfører Ole L. Haugen som fikk æren av å offisielt åpne den nye tilveksten på Kalvøya, og som Brox innledet med da de gikk på podiet;

– vanligvis klippes det snorer ved slike åpninger, men vi i TESS liker heller å koble sammen, så derfor har vi engasjert en med spisskompetanse i slike åpninger, ordfører Ole L. Haugen, sa han før de spleiste sammen to slanger og kunne erklære etableringen som vellykket.

Daglig leder i Tess Region Nord, Øivind Brox fikk koblet sammen slangen til ordfører Ole Haugen da de offisielt åpnet det nye servicesenteret til Tess i øyregionen. Den nye butikklederen på Hitraavdelingen Bjørn Johan Dragsnes ser til at går rett for seg mens distriktsleder i Trondheimsdistriktet Rune Stavnes (tv) og nyansatt på Hitraavdelinga Sebastian Nielsen (th) passer på at samarbeidet og koblingen blir sikker og god.

Ole Haugen gratulerte selskapet med etableringen på det som han kalte for indrefileten i næringsområdet på Jøsnøya og Kalvøya.

– Først må jeg få gratulere med et veldig fornuftig valg dere har gjort. Dere har etablert dere på den «beste tomta i by’n» – selve indrefileten i dette industriområdet, og vil jo være det første bygget alle møter når de kommer opp Hitratunnelen. Dere har i tillegg den beste beliggenheten og som jeg hører har dere jo allerede store kundeforhold i øyregionen fra før. Slik sett må dere ha gjort et godt kjøp, og vi i kommunen ønsker dere lykke til og jeg er overbevisst om at dere aldri vil komme til å angre på dette, avsluttet ordfører Haugen i sin hilsningstale.

I oppstarten er det to fast ansatte ved Tess på Hitra, Bjørn Johan Dragsnes (tv) er butikkleder og med seg har han fått Sebastian Nielsen med på laget.

Veldig fornøyd med entreprenøren Kystbygg

Daglig leder i Tess Region Nord, Øivind Brox var raus i omtalen av entreprenøren de hadde gitt oppdraget med det nye bygget. Dialogen hadde vært veldig god og de hadde levert både på forventet kvalitet og til rett tid. Daglig leder i Kystbygg, Erik Ranheim, var selv til stede ved åpningen og kunne bekrefte at de allerede var i dialog om bygging av et nytt bygg for Tess på Sunndalsøra. Det tar bedriften som et signal på at de har utført god jobb.

Kystbygg startet prosessen med bygget på Kalvøya allerede i februar 2018, og jobbet ei god stund med prosjektet før kontrakten havnet hos dem. Etter at de inngikk avtale i november i fjor har det gått fort framover og Ranheim er stolt over at TESS valgte en lokal leverandør i konkurransen. Som hovedentreprenør har Kystbygg hatt mange lokale underentreprenører som har bidratt til denne suksessen forteller Ranheim.

– Vi har hatt en god dialog med TESS hele tiden siden oppstart og etter kontrakten og alle godkjennelser i kommunen var i orden startet grunnarbeidet opp i desember i fjor. Betongarbeidet kom i gang i midten av januar og 28. mai kunne vi overlevere ferdig bygg forteller Ranheim.

Kystbygg samarbeider med mange andre små lokale entreprenører i byggeprosessene på større prosjekt og Erik Ranheim sier de bruker lokale så lenge de er konkurransedyktige. Samlet sett har denne entreprisen vært i størrelsesorden 12 millioner pluss mva, sier Ranheim til Hitra 24.

– Eiendomsselskapet som vi har hatt dialogen med underveis har som sagt spurt oss om å være med på et nytt bygg på Sunndalsøra, så de må jo ha vært fornøyd med denne utbyggingen, smiler Ranheim mens han framsnakker sine samarbeidspartnere som har bidratt. Her har det vært mange lokale underentreprenører; KN Entreprenør på grunnarbeid og utomhusarbeid, Aas rørleggerservice på vannbåren varme og rørlegging, Fosen ventilasjon på all ventilasjon, og de har jo så mange oppdrag her i øyregionen etter hvert så de må jo snart etablere seg her ute poengterer Ranheim.

Ordfører Ole Haugen kunne overrekke blomster til butikkleder Bjørn Johan Dragsnes på det nye servicesenteret på Hitra etter at han fikk æren av å erklære senteret som offisielt åpnet.

Forøvrig har malerfirmaet R. Opdahl og Schanke stål hatt deloppdrag, mens Arne Sæther har hatt blikkenslagerarbeid og Arild Audestad vinduer og glassdører forteller Erik Ranheim.

– Dette bygget er bygd for vår framtidige satsing her i øyregionen og på båter som ferdes langs kysten, forteller daglig leder i Tess Region Nord, Øivind Brox. Vi vil tilpasse oss kundenes ønsker og vi er nok med denne satsingen kommet for å bli, avsluttet Brox før han ønsket alle kunder velkommen i det nye bygget.

 

 

Annonser

Les også