Skal være ferdig til vårsesongen 2020

Vegard får «drive-through» gjennom lokalene på utvidet Bygger’n

Publisert: 15. november 2019 14:15.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Daglig leder på Bygger'n Hitra ser fram til større lokaler der kundene kan kjøre gjennom bygget for å laste opp materialer før de kjører hjem.
- Vi tredobler antall palleplasser fra i dag og dobler utearealet vårt når alt dette er ferdig i neste år, forteller Vegard som forventer å passere 40 millioner i omsetning i år.

Annonser

Skal sprenge vekk 10.000 kubikk med fjell

Hitra Anleggssservice har fått oppdraget med å sprenge bort store fjellmasser på arealet bak dagens bygningsmasse som Bygger’n har. Det blir sprengt bak Autosentrum og en ny vei kommer på baksiden slik at kundene som kommer for å hente varer kan kjøre gjennom hele anlegget og ut på andre siden før de kommer ut ved innkjøringen til idrettsparken.

– Totalt skal det bort 10.000 kubikk med fjell og det skal planeres ned til et tre mål større område bak her forteller Vegard mens han viser oss rundt på det som i dag er et stort utelager for materialer. Det blir en dobling av det arealet vi har i dag forteller han, men på deler av området skal det komme et tilbygg til dagens bygg., i følge Ølstørn som viser oss plantegningene på bygget som skal reise seg på nyåret.

De siste fire årene har byggvarebutikken i Fillan sentrum vokst fra 26 millioner i omsetning til årsbeste i år på rundt 40 millioner i følge byggvaresjefen som nå gleder seg til større uteareal, nytt lagerbygg og ikke minst øyregionens første «kjør-gjennom-butikk». I det nye bygget på rundt 400 kvadratmeter vil kundene som skal handle større byggevarer nå kjøre inn på den ene siden, laste opp inne på tørt varelager og kjøre ut på den andre siden av bygget. Dermed skal kundene slippe å snu med henger og forhandleren i det som er en landsdekkende byggvarekjede øker antall palleplasser fra dagens tre hundre til ni hundre palleplasser, en tredobling.

Skal gjøre det enklere for kundene

Det er den voldsomme veksten i omsetning som gjør dette mulig, men også nødvendig for å ha mest mulig på lager når kundene kommer innom. Da skal de som oftest ha det med en gang, og har ikke tid til å vente, derfor blir dette et enda bedre tilbud til kundene i følge byggvaresjefen.

– Den største andelen av våre kunder er de såkalte proffkundene. De utgjør rundt 70 prosent av vår kundemasse, og vi har en ganske stabilt antall slike kunder, og noen nye har kommet til de siste par årene. Det er stor pågang etter byggvarer og det er populært med oppussing både hjemme og på hytta så snekkerne har mye å gjøre, forteller Ølstørn.

Med utbyggingen av et større varelager og utskifting av pallereoler, vil de snu om på hele lageret når det står ferdig. Slik får de en mer effektiv drift som gjør det enklere å finne varene, større volum og mulighet for både økt omsetning og ikke minst inntjening forteller Vegard.

– Vi merker også at stadig flere hyttefolk handler lokalt her ute i stedet for å dra med seg en henger fra byen eller Orkanger. Da får de ikke så mye med i gangen heller, og vi kan gi de samme prisene her ute som i byen. Vi skal imidlertid være god på service og tilgjengelighet, og noe rett må vi jo kanskje ha gjort så langt også, forteller Ølstørn mens han trekker på smilebåndet.

Omsetningstallene er gode og viser en jevn vekst og kjeden viser at de vil satse her ute. De investerer et stort  beløp i nye lagerlokaler og oppgradering av bygningsmasse, samt dobling av utearealet. Anleggsmaskinene til entreprenøren går for fullt og sirene uler med jevne mellomrom når de er klar for å sprenge neste salve. Planen er at hele det planlagte området skal være ferdig planert til jul og at de som skal føre opp tilbygget som kommer i forlengelsen av dagens bygg skal starte med oppføringen av dette i januar.

Skal være klart til vårsesongen

Samtidig som området planeres har selskapet det bygningsmessige arbeidet ute på anbud i disse dager og venter en avgjørelse på hvem som skal ha dette om ikke lenge. Målsettingen er at bygget og lagerreoler skal være kommet på plass til påska i neste år, slik at de er klar for det som betyr en hektisk periode i byggebransjen.

– Vi har en rolig periode i de første månedene på nyåret, men når hyttefoket og mildværet kommer til påske starter byggerushet og da må vi være klar med dette slik at kundene kan ta det i bruk. Da er det fullt kjør fram til sommeren, da vi har helt «texas» her og har mer enn nok med å serve kundene på en best mulig måte, forteller en entusiastisk byggvaresjef.

Til sammen er de syv årsverk på Bygger’n Hitra og de regner ikke med at det blir flere etter utvidelsen. Det blir mer rasjonell drift og forventer at de skal klare å håndtere større mengder med materialer og byggvarer med samme bemanning.

– Vi har flinke og stabilt med ansatte, lite utskifting og de som er her er flinke til å finne gode løsninger for kunden. Det skal ikke bare være et varelager der du finner det du er ute etter, men folk skal få den hjelp de trenger for at jobben skal bli best mulig. Du skal kunne stole på oss som fagfolk, sier Vegard Ølstørn med et aldri så stolt smil over det som nå skal bli et enda bedre byggvarehus i kommunesenteret.

 

Les også