Vegen åpen for fri ferdsel – glatte kjøreforhold

Publisert: 9. januar 2019 11:48.

Del på sosiale medier:

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Avsnittsleder Arild Sollie ved Hitra lensmannskontor kan puste lettet ut etter at vegen ved Sandstad igjen er åpnet i begge kjørefelt etter at et vogntog stod igjen etter ulykka i dag tidlig og ikke kom seg opp med egen hjelp.
- Vegen ble åpnet for fri ferdsel igjen rundt klokka 11 etter at tungbilberger fikk dratt i gang vogntoget sier Sollie i det mannskapet fra politiet kommer inn fra morgenens oppdrag.

Annonser

Vogntog ble stående igjen i bakken

Etter at en varebil og personbil tørnet sammen i dag tidlig, ble et vogntog som kom oppover Sandstaddalen stående som første kjøretøy på ulykkesstedet. Sjåføren var den første som hjalp til på ulykkesstedet, men måtte raskt sikre vogntoget som ble stående i bakken så det ikke skled bakover. Det var svært glatt på stedet, og med varme dekk ble det heller ikke lett å komme seg løs med egen hjelp etter at trafikken ble sluppet gjennom.

– Vi fikk hjelp fra en bilberger for tunge kjøretøy etter hvert og dratt i gang vogntoget i oppoverbakke, sier Sollie som selv var på ulykkesstedet i dag tidlig.

Vogntoget kom først til skadestedet og ble i etterkant dratt i gang med bilberger for å komme seg opp den glatte bakken, etter at det ble stående der ei stund.

Glatte kjøretforhold

Arild Sollie forteller om glatte veger som fort blir polert nå som det kommer et lite snølag på vegen og trafikken sørger for at den blir sammenpresset. Det er ventet mye snø inn mot helga og Sollie håper vi unngår noen alvorlige ulykker i dagene framover, og ber bilistene være forsiktig når de ferdes på vegene i de kommende dagene slik at ulykker kan unngås.

– Det er slik hver gang det blir værskifte og når det i tillegg ligger rundt null, kan det bli utfordrende kjøreforhold. Kjør forsiktig er hans oppfordring.

 

Annonser

Les også