Godt fornøyd med årets kulturfestival

– Vi har store planer for neste år

Publisert: 12. februar 2019 16:05.

Del på sosiale medier:

  • 39
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitra kulturfestival 2019 er over for denne gang. Besøkstallene viser at arrangementene har falt i smak for mange øyværinger mener medlemmene i Hitra kulturråd

Overkant av 600 besøkende

Med et bredt spekter av 24 arrangement og over 600 besøkende, er Hitra kulturråd strålende fornøyd med årets kulturfestival. Enkelte arrangement skilte seg ut og ble svært godt mottatt. De mest besøkte arrangementene var ung messe (150 stk), lokal UKM (100 stk), Ny på Hitra (60-90 stk) og Samuel Massie (64 stk). Tallene er derimot usikre da gratis arrangement og frivillige ikke er medregnet.

Godt mottatt: Samuel Massie under sitt foredrag i Meierisalen.

Positiv respons

– Vi har fått veldig positiv respons at det har blitt en slik festival, sier Omar Pleym, kultursjefen i Hitra kommune.

Også enkelte arrangement ble godt lagt merke til.

– Vi hadde jo Samuel Massie på besøk. En stor fortellerglede med mye innlevelse, forteller styremedlem Arve Ulrik Fjeldberg som likte foredraget til Samuel Massie spesielt godt.

Se video: Samuel Massie med en oppfordring til unge Hitterværinger

Populært: UKM var ett av det mest populære arrangementet med over 100 besøkende. Her er Christian Halseth og Ida Benedicte Ulvan Lervåg.

Store planer til neste år

– Vi har store planer for Hitra Kulturfestival 2019, smiler Omar Pleym.

Til tross for de store planene, er de forsiktige med å røpe noen detaljer. Men de innrømmer at de vil øke fokuset på ungdom med flere ungdomsarrangement.

Takker de som har vært med

– Vi takker de som har vært med og stilt opp. Nå tar vi en oppsummering og ser på hva som har vært publikumsmagnet, og hva vi må forandre til neste gang. Vi vil gjerne ha flere med i Hitra kulturråd og håper flere melder seg inn etter årets vellykkede kulturfestival, avslutter styreleder Silvio Krauss i Hitra kulturråd.

Les også: Disse gikk videre i helgas UKM-mønstring på Hitra og Frøya

Les også