Toppdirektørene i regnskapsbyrået Admento, Bård Sundseth (tv) og Åsmund Mellemsæter ser frem til å etablere avdelingskontor på Hitra. De overtar restene av selskapet Regnskapsfokus som ble slått konkurs mandag. Vi har daglig leder på plass og tar kontakt med alle kunder i dag og de nærmeste dagene for å ivareta de på beste måte, forteller de.

Overtar restene etter konkursen i Regnskapsfokus

– Vi ønsker å etablere et solid og sterkt regnskapsbyrå på Hitra

Publisert: 20. november 2019 18:36.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Mandag ble Regnskapsfokus på Fillan slått konkurs etter at styret meldte oppbud til Sør-Trøndelag tingrett. Bostyrer, advokat Nils Rishaug varslet onsdag morgen at bostyret i løpet av tirsdag hadde solgt store deler av virksomheten til trøndelags nest største regnskapsenhet, Admento med hovedkontor på Oppdal.
- Vi har fokus på god og sunn drift og synes øyregionen er et spennende område å utvide virksomheten vår på sier administrerende direktør Bård Sundseth til Hitra 24. Vi skal allerede være i gang i løpet av morgendagen og forsikrer at de vil ivareta eksisterende på beste måte.

Annonser

Flere aktører interessert

Bostyrer Nils Rishaug i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig i Trondheim ble mandag oppnevnt som bostyrer og det var i løpet av tirsdag jobbet intens med å finne løsninger som ivaretok eksisterende kunder og ansatte på best mulig måte. Flere seriøse aktører var på banen og viste interesse for å ta over kundeportefølje og deler av de ansatte.

– Vi fikk til en løsning tirsdag ettermiddag der selskapet Admento som er et av trøndelags største regnskapsbyrået til slutt endte opp som kjøper av det meste i boet. De vil i løpet av dagen etablere kontakt med alle kunder og få på plass avtaler med de ansatte som de ønsker å ha med seg i den videre satsingen på Hitra og i Trondheim, forteller bostyrer Rishaug onsdag morgen.

Rishaug vil fortsette den videre bobehandling med innhenting av alle krav mot selskapet og undersøke bakgrunnen for konkursen før de legger fram en bostyrerapport over nyttår. Da håper advokaten at de skal ha den endelige oversikten over økonomi og bakgrunn for konkursen.

Midt-Norges nest største synes øyregionen er spennende

Selskapet Admento har hovedkontor på Oppdal og har siden etableringen på 70-tallet utviklet seg og vokst til en stor og solid samarbeidspartner for de bedriftene de server. De siste åtte årene har de etablert flere avdelingskontorer rundt i hele Midt-Norge og har i dag kontorer utenom Oppdal, både i Trondheim, Orkanger, Molde, Vestnes, Kristiansund og Sunndal. I samme periode har de vokst fra rundt 10 millioner i omsetning til i år på rundt 75 millioner forteller administrerende direktør og en av eierne Bård Sundseth til Hitra 24.

– Vi har egen avdeling i Trondheim fra før, forteller Sundseth, og det vil være naturlig at vi tar med de ansatte som får tilbud om å bli med oss over til denne avdelingen. På Hitra etablerer vi en ny avdeling og vi jobber nå med å få med oss de ansatte som kan videreføre virksomheten her ute. Dette blir da vår syvende avdeling og vi tilpasser størrelsen etter endelig avklaring med kunder som blir med over til oss. Vi har fokus på god og sunn drift og tar i dag og i løpet av dagene som kommer kontakt med samtlige kunder av tidligere Regnskapsfokus, forteller Sundseth som er administrerende direktør i Admento.

– Ser frem til å bli en del av Admento

Admento er god match for oss; vi har felles syn på markedet og i likhet med Admento bruker vi Power Office GO som regnskapssystem, sier Maren Hjelmeland, som er ansatt som ny avdelingsleder på Hitraavdelingen.

– Vi vil umiddelbart starte med å legge driften over på deres plattform, men kundene vil merke lite av denne omleggingen, sier Hjelmeland i en pressemelding onsdag.

-Vi ser frem til å bli en del av Admento og tror at dette er en god løsning for våre kunder og ansatte i tiden fremover, sier Hjelmeland.

Ønsker å satse i øyregionen

Med dette kjøpet har Admento etablert et utgangspunkt for sin satsing mot en spennende region med sterk vekst. Kontoret på Hitra vil være en del av et større miljø både med tanke på kompetanse og å kunne bistå hverandre i hektiske perioder. Vi ser frem til å bli en sterkere utfordrer i regnkapsmarkedet på Hitra og tror at dette vil bli et godt alternativ for det lokale næringsliv, avslutter Maren Hjelmeland.

Administrerende direktør i Admento forteller at de er en solid bedrift som er avhengig av tillit, der de satser på kompetanseutvikling av ansatte og å være tett på kundene.

– Vår bransje har utviklet seg i den retning at vi som regnskaps- og økonomipartner må være med å skape merverdier for kundene våre, og her er vi med alle våre 75 ansatte vært god. Med vår satsing på egen avdeling på Hitra skal vi vise at vi både er konkurransedyktig og kan levere de rette tjenestene for øyregionens bedrifter, avslutter Sundseth som lover at eksisterende kunder skal ivaretas på beste mulige måte.

Admento leverer tjenester innenfor regnskap, økonomisk rådgivning og innfordring. I løpet av 2019 vil de passerer 75 millioner kroner i omsetning og passerer over 80 ansatte med overtakelsen av restene av Regnskapsfokus.

 

 

Les også