Avsnittsleder Arild Sollie forteller at de nå ser at det nytter med ekstra kontroller. Saken blir raskt avgjort i rettssystemet.

Hastighetsoverskridelsene synker i følge politiet

– Vi ser at det nytter

Publisert: 30. januar 2019 12:51.

Del på sosiale medier:

  • 133
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter at politiet la om taktikken for å avdekke de mange fartsoverskridelsene de hadde fått tips om har de avdekket en rekke grove fartsoverskridelser de siste to månedene.
- Saken kommer fort opp for retten og i januar har flere fått sakene sine pådømt i retten. Det har gitt strenge straffer og vi ser at det nytter. Hastighetsnivået har sunket betraktelig etter at de er oppmerksomme på at sjansen for å bli tatt er større sier avsnittsleder Arild Sollie til Hitra24.

Annonser

– Surt å miste førerkortet

Det har spesielt vært fokus på de store fartsoverskridelsene i begge tunneler her ute. Det lokale politiet har sørget for flere laserkontroller der de er ute etter å luke ut verstingene i trafikken.

– Ved å operere mer i det skjulte har vi tatt flere i store hastigheter. Flere er allerede dømt, og har fått sin straff. De må belage seg på å betale store bøter, fengselsstraff og lange perioder uten førerkort, forteller Sollie på det lokale lensmannskontoret.

Patruljene er ute på veiene store deler av tida de har vakt og prøver å ta for seg områder der de vet det er brudd på gjeldende fartsgrenser. Slik har de derfor avslørt en rekke sjåfører som er for hard på gasspedalen. Og ekstra tungt føles det nok når straffen presenteres for dem, med både store bøter, fengselsstraff og inndraging av førerkort. Mange av disse store fartsoverskridelsene medfører også at sjåførene må ta en fullstendig ny førerprøve, både med teori og praktisk prøve før de kan få tilbake førferretten. Det svir ekstra hardt.

Lover flere kontroller

– Vi ser at det nytter, mener Sollie. Hastighetsnivået har sunket betraktelig i blant annet Hitra- og Frøya-tunnelene. Målet vårt er å få ned ulykkestallene i øyregionen. Vi vil fortsette med kontrollene fremover, og håper vi slipper å beslaglegge flere førerkort, sier han.

Hitra24 har snakket med enkelte av fartssynderne og det oppleves hverken som tøft eller noe særlig morsomt når dommen blir klargjort. Det å miste førerkortet for så lang tid medfører store praktiske problemer i hverdagen, men dette er noe retten ikke tar så stort hensyn til. Når flere i tillegg må ta full førerprøve oppfattes dette som en ekstra tung belastning, og angeren kom nok for seint frem.

Arild Sollie lover at de vil fortsette med de lokale kontrollene.

– De siste to månedene har vi hatt en rekke fartskontroller på Hitra og Frøya, og dette vil nok fortsette med. Vi håper folk skjønner at farten må reduseres. Det er svært lite tid å spare på slik fart, og det kan som sagt koste deg dyrt, formaner Sollie.  Og husk at vi kan være der man minst aner det, avslutter avsnittslederen for politiet på Hitra og Frøya.

 

Annonser

Les også