Foto: Kjell Roar Sæther,Hitra kommune

Samling for alle nyansatte i kommunen

– Vil lære ansatte å bli kjent med hittersamfunnet

Publisert: 11. oktober 2018 11:20.

Del på sosiale medier:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Vi prøver å få nyansatte til å bli kjent med hele Hitra, slik at de vil trives her og bli gode, langsiktige medarbeidere i lang tid framover fortalte informasjonssjef Kjell Roar Sæther da vi besøkte standene i Hitrahallen under Frivillighetens dag. I forkant hadde kommunen invitert alle nyansatte til oppstartsamling i høst, for å få informasjon om Hitra som bosted og arbeidsplass, og treffe andre som er «i samme båt».

Annonser

Om å bli involvert i lokalsamfunnet

Under Frivillighetens dag i Hitrahallen nylig var det en fin anledning for innflyttere til Hitra å bli kjent med noen av organisasjonene og tilbudene man kan delta på eller involvere seg i. I forkant av denne dagen hadde Hitra kommune arrangert en samling for egne nyansatte gjennom det siste året.

– Hensikten med det var å fortelle litt om de tilbudene vi har i kommunen og gjøre de nysgjerrige på å benytte seg av noen av disse utenom arbeidstiden, fortalte informasjonssjef Kjell Roar Sæther i Hitra kommune. Det er mange som har vært innom Hitrahallen og meldt seg på ulike tilbud sa han på slutten av dagen. Jeg vet flere som skal prøve seg på golf, sangkor og var nysgjerrige på flere av aktivitetstilbudene frivilligheten stiller opp med utenom kommunes egne tilbud sa han da.

På den sosiale samlingen de hadde i forkant for de mange ansatte som var nye i ulike jobber i kommunen presenterte kommunen hva det innebærer å være arbeidstaker i kommunal sektor, rutiner ved foreldrepermisjon, hva man gjør om man blir rammet av akutt eller alvorlig sykdom, og muligheten for utdanningsstipend gjennom jobben, forteller Sæther..

– Like viktig som å bli kjent med jobben, er å bli kjent med hverandre og ha en sosial sammenkomst slik at det blir en sammenspleiset gruppe som jobber godt sammen. Derfor inviterte vi de etter den mer formelle informasjonen vi hadde i kommunestyresalen til middag på Hjorten Hotell der det ble servert en skikkelig baillmiddag, fortalte Sæther under Frivillighetens dag.

Etter «baillmiddag» fikk alle deltakerne informasjon om Hitras natur-, idrett- og kulturtilbud, som en liten teaser før frivillighetens dag i Hitrahallen. Kvelden ble så avsluttet med sosialt samvær i form av en quiz-konkurranse, bestående av spørsmål om både Hitra og dagens populærkultur, forteller Hitra kommune i kommuneavisa hitra.no

Annonser

Les også