Krana står klar for å ta løftet av siste bruseksjon klokka 15 søndag. Vind har skapt problemer da de var klare til å starte løftet

Beregn god tid - kan bli stengt på kort varsel

Vind skaper problemer for det siste løftet – prøver til igjen klokka 15

Publisert: 19. mai 2019 14:49.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Vi fikk problemer med litt for mye vind da vi skulle ta løftet ved halv tolvtiden forteller ass. byggeleder Olav Duesten fra Åstfjorden kl 14.37. Vi tar en liten matpause nå og prøver å starte opp igjen klokka 15. Er været med oss da, løfter vi den siste seksjonen. Veien blir stengt da hvis alt klaffer, forteller Duesten.

Annonser

Forvirring rundt stenginga

Det er mange som er litt forvirra rundt stenginga av fv714 forbi Mjønes. På Sanstad står det skilt om stenging og gjennomslipp flere tidspunkt både i dag, mandag og tirsdag. Dette var planlagt for lenge siden i følge Duesten og skulle være en sikring for når de kunne komme til. Nå håper de å få avsluttet siste løftet i dag, etter at de gjennomførte et vellykket løft av nest siste seksjon tidlig i dag. Vind skaper litt problemer med det siste løftet og de har derfor ikke gjennomført noen stenging av veien så langt, men planlegger dette nå klokka 15.

– Vi har alt klart og kranløftet venter bare på stille nok vær, og slik det ser ut skal vi få det nå rundt klokka 15. Da prøver vi å få dette til og en stenging av veien vil skje hvis vi setter dette i verk da. Løftet går greit under normale forhold og vi håper å få dette på plass snarest tid etterpå, men bilister må være forberedt på at det kan bli stengt vei på kort varsel. Tidsbildet vårt er slik at vi må ta dette nå. Lykkes vi ikke i dag, må vi bruke morgendagen, eller dagen deretter, men det tror jeg ikke blir nødvendig slik det ligger an nå, sier Duesten.

 

Skiltinga av veistans som står ved Sandstad for de følgende dagene gjelder kun hvis de ikke lykkes med å få på plass bruseksjonen i dag. Da er disse dagene avsatt til å gjøre det siste løftet. Når siste seksjon er på plass er det heller ikke planlagt noen lengre veistenging før de begynner med støpinga av veibanen rett over fv714 ved Mjønes. Det er ennå lenge til opplyser Olav Duesten, assisterende byggeleder hos Statens Vegvesen.

Annonser

Les også