Den første transporten med vindmølledeler gikk gjennom Fillan natt til onsdag. For å få passert med vingedelene må deler av rundkjøringa rettes opp for at de skal kunne passere.

Hovedveien sperres av når disse skal kjøres fra Sandstad til Straum

Vindmøllene kjøres med 208 spesialtransporter over Hitra hver natt nå

Publisert: 24. april 2019 23:50.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Natt til onsdag 24. april startet de første to transportene av vindmølleelementene fra Jøsnøya hvor de ligger klare for kjøring videre opp til Eldsfjellet.

Annonser

De første transportene startet opp natt til onsdag

Flere spesialkjøretøy lastes opp med ulike deler av vindmølla som skal reises i den utvidete vindmølleparken Hitra Vind 2. Totalt er det 26 vindmøller som skal heises på plass og monteres sammen oppe på fjellet etter mange transporter fra Hitra Kysthavn.

Den første transporten gikk av stabelen med to transportkjøretøy i kolonnen med hver sin del. Sammen med ledebiler og flere følgebiler, samt flere politibiler startet transporten fra Jøsnøya klokka 03.30 natt til onsdag, der den fylte så og si hele veibanen. FV 714 var derfor avsperret fra Volden til Sandstad, mens kolonnen beveget seg fra Sandstad i retning Eldsfjellet.

Se passeringen i rundkjøringen i Fillan

Den første transporten ble litt forsinka da en ambulanse under utrykning gjorde sitt til at transportfølget stanset opp for å slippe forbi utrykningskjøretøyet da det kom i mot. Her ble dette koordinert med samband mellom utrykningsenhetene. Etter en og en halv time var hele kolonnen kommet fram til avkjørselen opp til Eldsfjellet, der nye folk stod klare for å løfte deler av kjøretøyene.

Må fjerne deler av rundkjøringa for å komme fram

Onsdag kveld ble deler av rundkjøringene i Fillan gravd vekk og rettet opp slik at det blir mulighet for å kjøre vindmøllebladene på veien også. Dette blir den absolutt lengste transporten med en total lengde på godt over 60 meter, og da er det som vi skjønner ikke verdens beste svingradius når de ferdes på veien. I løpet av uka vil også vindmøllebladene bli satt i transport over Hitra.

Se bildene fra transporten fra Jøsnøya til Straum

Natt til torsdag går det en ny transport fra Jøsnøya klokka 3. Da er det turbinhus som skal fraktes. Det er lagt opp til inntil tre transportkolonner hver natt framover for å få alt opp til Eldsfjellet. Alle disse transportene eskorteres av politi både foran og bak, og hovedveien over Hitra vil være avsperret for annen ferdsel mens kolonnen er i bevegelse.

 

Annonser

Les også