Ble slept til Stokkøya denne uka

Vraker fartøyet etter grunnstøting

Publisert: 26. juli 2018 13:33.

Del på sosiale medier:

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Berge Rederi vraker lastefartøyet Optimar etter at den gikk på skjæret Brakan. I dag bekrefter reder Øivind Berge at rederiet har besluttet å vrake fartøyet og har solgt det til opphugging.

Annonser

Fraktebåten Optimar tilhørende Berge Rederi ble tirsdag slept ut fra Kristiansund og til Stokkøya der den skal hugges opp, opplyser reder Øivind Berge til Hitra 24.

Gikk på grunn utenfor Averøya

Det var like før julaften at den 88 meter lange lastebåten som er eid av Berge Rederi på Hitra gikk på grunn på skjæret Brakan like utenfor Averøya. Lørdag morgen 23. desember stod det 2500 tonn store fartøyet godt på grunn og mannskapet på syv måtte berges med redningshelikopter etter kort tid. Det gikk bra med alle ombord. Fartøyet var omtrent halvlastet med 23-24 hundre tonn last da det grunnstøtte.

Det var et forrykende uvær i det grunnstøtingen skjedde og fartøyet ble tatt av grunna på formiddagen samme dag og brakt inn til Kristiansund havn. Det var en stor flenge på 10-15 meter i skroget og hull i dobbelbunnen.

For kostbart å sette i stand

– Etter at vi fikk båten til land til Kristiansund etter havariet har vi foretatt inspeksjoner og gjort ytterligere vurderinger på hvordan vi skal følge opp dette videre, sier Øivind Berge hos rederiet her på Fillan. Vi tok en avgjørelse denne måneden om å selge den til opphogging, og fartøyet er blitt slept til Stoksund denne uka, der skipshoggeriet der vil foreta vrakinga av den. Noe annet ville ikke ha vært økonomisk forsvarlig sier Berge til Hitra 24.

Fartøyet ble slept fra Kristiansund til Stokkøya tirsdag denne uka med slepeassistanse fra Kvernhusvik Skipsverft sine slepefartøy.

Annonser

Les også